20.11.2013

5 hurtige til Lars Appel, country manager i DNV Business Assurance

Dansk Standards certificeringsvirksomhed DS Certificering er netop blevet købt op af DNV Business Assurence (tidligere Det Norske Veritas).

Hvad betyder opkøbet for danske virksomheder? 
Med købet af DS Certificering kombinerer vi det bedste fra to verdener. DS Certificering har et meget stærkt fundament i Danmark, som vi ønsker at fastholde, og som deres kunder værdsætter.

Samtidigt tilfører vi nogle internationale kompetencer fra vores globale organisation. Når en virksomhed for eksempel flytter produktion til udlandet, kan vi tilbyde lokale auditorer i netop de lande, hvor de flytter hen. 

Læs også: Det Norske Veritas køber DS Certificering

Hvordan vil I sikre den lokale forankring? 
Med købet af DS Certificering kan vi sikre DNV Business Assurance en endnu stærkere lokal organisation med 50 medarbejdere fordelt på fem kontorer i Danmark.

De nye auditorer vil indgå i en større, international sammenhæng med mere volumen. Dermed får de bedre muligheder for at udvikle den danske del af forretningen samt imødegå efterspørgslen på internationale certificeringer, vi oplever både herhjemme og i udlandet.

Hvad er udfordringerne lige nu inden for CSR-certificeringer? 
At knytte virksomhedens CSR-arbejde sammen med et ledelsessystem, som bidrager til Sustainable Business Performance.

Læs også: Københavnsk shoppingcenter får miljøcertificering

I dag og endnu højere grad i fremtiden vil en dokumenteret bæredygtig adfærd være et krav til alle virksomheders ledelser og samarbejdspartnere. Fremover kan ansvarsbevidste virksomheder ikke tillade sig at sætte økonomi og renommé på spil ved at samarbejde med andre, der ikke lever op til en bæredygtig adfærd.

Om DNV Business Assurance

  • DNV Business Assurance er en del af DNV GL.
  • DNV GL er en førende leverandør af klassificering, certificering, verifikation og undervisning.
  • DNV GL har sin oprindelse i 1864 og opererer i dag i mere end 100 lande med sine 16.000 fagfolk dedikeret til at hjælpe deres kunder med at gøre verden sikrere, smartere og grønnere.

Hvordan ser fremtiden ud for CSR? 
I 2015 introduceres nye udgaver af de globalt og nationalt mest brugte standarder, ISO 9001 og ISO 14001. Kendte og anerkendte bæredygtighedsprincipper bliver en del af de nye standarder, og dermed bliver audit af alle certificerede virksomheder knyttet til virksomhedens bæredygtighedsindsats.

En dokumenteret bæredygtig adfærd bliver i højere grad et krav til alle virksomheder. Det betyder også, at DNV Business Assurance og vores konkurrenter i højere grad konkurrerer på globalt plan, eftersom produkter og tjenester udføres og produceres over hele verden.

Læs også: 5 hurtige til professoren om ny CSR-konference

Forventer I nye eller skærpede krav til auditsystemer og auditorer? 
Ja. Der bliver behov for fornyede kompetencer inden for bæredygtighedsprincipperne.

Derudover skal audit-systemer og teknik udvikles, så vi sikrer, at audits kan blive et ledelsesværktøj, der bidrager til virksomhedernes Sustainable Business Performance. Næste år går vi for eksempel i markedet med en ny version af vores auditsystem, ”Next Generation Risk Based Certification”, der betyder, at virksomhederne rent faktisk vil kunne anvende vores audit til at finde løsninger på deres vigtigste udfordringer inden for bæredygtighed. Det er for eksempel sikring af leverancer og forsyningskæder, anvendelse af forbudte tilsætningsstoffer, korruption, børnearbejde, underbetaling, tvivlsom retssikkerhed.

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere