24.09.2012  |  Klima, miljø og energi

Auken underskriver grøn samarbejdsaftale

Danmark har indgået en aftale med Sydkorea, som skal styrke samarbejdet inden for miljøteknologi.

Miljøminister Ida Auken har indgået en grøn samarbejdsaftale med Sydkoreas miljøminister, Yoo Young Sook. Aftalen skal styrke samarbejdet inden for, vand-, luft- og affaldsteknologier.

Den nuværende koreanske regering under præsident Lee Myung-Bak har sat grøn vækst højt på dagsordenen i Sydkorea. Således valgte regeringen som modsvar på finanskrisen at fokusere på grønne projekter, teknologier og løsninger. Derudover investeres der som led i regeringens "Green New Deal" 230 mia. kr. i grøn teknologi frem til 2012.

Vil styrke samarbejdet
Den danske regering vurderer, at Sydkoreas grønne vækstplan giver mange samarbejdsmuligheder mellem de to lande. Derfor ønsker regeringen at styrke samarbejdet og indsatsen for danske virksomheder inden for grøn teknologi i Sydkorea.

”Vi skal arbejde for, at danske virksomheder bringes i spil på det sydkoreanske hjemmemarked, for selv om sydkoreanerne er længere fremme på nogen områder, så har vi masser af miljøløsninger, som de kan få gavn af - og med samarbejdsaftalen er der et godt grundlag for, at vi kan få gang i flere konkrete projekter på miljøområdet med koreanerne,” siger Ida Auken.

-LA

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere