20.03.2015  |  Strategi & ledelse

Tøjkæmpe underskriver CSR-charter

Danmarks største tøjproducent, Bestseller, har underskrevet et charter, der skal sikre modellers vilkår og fremme et sundt kropsideal.

Bestseller, der står bag mærker som Vero Moda, Pieces og Jack & Jones bekræfter nu, at de har tilsluttet sig modebranchens etiske charter. Det skriver Fashionforum.dk.

Bestseller var ellers ikke blandt de første til at finde pennen frem og sætte en underskrift, hvilket der er en forklaring på, fortæller Mogens Werge, direktør for CSR og corporate communications til Fashionforum.dk.

Læs også: Miljøministeren: Tøjs levetid skal forlænges

Virksomheden fik nemlig tilsendt chartret til hver enkelt brand i stedet for selve hovedkontoret, hvorefter de ville sikre, at samtlige underbrands forstod chartret til fulde. Alligevel forsikrer han, at der ikke har været nogen tvivl om den jyske tøjproducents standpunkt.

”Det har på ingen måde været til afstemning. Jeg har i dag skrevet under på hele Bestseller A/S’ vegne. Når det har været ude, har det været for at sikre, at det var helt klart hele vejen rundt i organisationen”, siger Mogens Werge.

Læs også: Stella McCartney og G-Star Raw går cradle to cradle-vejen

Det er dog ikke kun for modellernes skyld, at Bestseller underskriver chartret. 

”Vi har ingen anden interesse end at sende signalet og støtte initiativet om, at de modeller, der bruges inden for vores branche, skal være sunde og sikre, at de dermed også udstråler sundhed”, siger Mogens Werge, og forklarer, at det medvirker til, at der fokuseres på tøjet i stedet for eventuel sygdom.  

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere