21.11.2016  |  Klima, miljø og energi

Billigere elbiler med ny finanslov

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med aftale om ny finanslov nedsættes registreringsafgiften med virkning fra 22. november og betyder billigere elbiler

Fra og med i dag er det blevet billigere at købe en elbil, efter Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti har vedtaget næste års finanslov. Aftalen betyder lavere registreringsafgift for flere biler, herunder elbiler.

Et åbent vindue på 39 dage
Afgiftsnedsættelsen sker i form af et forhøjet skalaknæk for personbiler med knap 24.000 kr. fra 82.800 kr. til 106.600 kr. Det vil sige, at der fremover skal betales 105 pct. i registreringsafgift for personbiler op til en værdi af 106.600 og 150 pct. af værdien over de 106.600 kr. I praksis betyder det en maksimal afgiftsnedsættelse på 10.710 kr. til biler, der koster mindst 240.000 kr. Populære elbiler som Nissan Leaf, Renault Zoe og Tesla Model S, bliver derfor billigere allerede fra lovforslagets fremsættelse den 22. november 2016.

Registreringsafgiftslovens særlige bestemmelser for elbiler og plug-in hybridbiler betyder, at der i indeværende år beregnes afgift ved 20 pct. af registreringsafgiften og fra årsskiftet 40 pct. Med andre ord, er billigere elbiler kun en stakket frist på 39 dage. 

Hvis jeres brand var en bil, hvilken bil ville det så være?
Fortæl mig hvilken bil du kører, og jeg skal sige dig, hvem du er. Biler sender ufravigeligt signaler og kommunikerer hvem vi er som person, vores livsstil og værdier. Når I som virksomhed gerne vil sende besked til verden om hvem I er, så er det afgørende hvilke biler der vælges. Og der er mulighed for at falde i med de andre eller skille sig ud fra mængden.

Hvis I gerne vil fremstå særligt innovative og moderne, miljøbevidste og socialt ansvarlige, så er elbilen det rigtige valg. En elbil kører uden støj, men sender et øredøvende positivt budskab, der vil give genlyd af accept og respekt. Og en elbil udleder ingen udstødningsgas, men oser af selvtillid med mod til at gøre oprør og udfordre de bestående spilleregler og opfattede realiteter. Vælg elbilen og styrk dit brand.

Kompetent og faglig rådgivning der gør en forskel
Fleetwise tilbyder rådgivning af regioner, kommuner og private virksomheder, der ønsker at gå fra tanke til handling med hensyn til elbiler. Samarbejde med Fleetwise betyder kompetent og faglig bistand, der gør en forskel og sikrer en succesfuld implementering af elbiler i bilflåden. Kontakt os og kom godt i gang.

Kontakt
Claus Seitzberg, telefon 4111 1229, cs@fleetwise.dk

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere