Biogas til yoghurten

Arla er gået sammen med NGF Nature Energy om at opføre et stort biogasanlæg ved koncernens mejeri i Videbæk ved Herning. Anlægget bliver en prøveballon for det mulige, fremtidige byggerier af samme type.

Arla og NGF har indgået en aftale om at opføre et biogasanlæg i stil med dette i nærheden af Holsted ved mejerikoncernens produktionsfaciliteter i Videbæk ved Herning. Foto: NGF Nature Energy.

27.08.2015

CSR.dk

Mejerigiganten Arla Foods har en central miljømålsætning om, at selskabets totale udledning af CO2 inden 2020 skal reduceres med 25 procent, og at 50 procent af den energi, man anvender, skal komme fra vedvarende energikilder, skriver energiwatch.dk

Læs også: Cirkulært: Biogasprojekt slår mange fluer med ét smæk

Med det in mente har Arla nu indgået en aftale med NGF Nature Energy (det tidligere Naturgas Fyn) om at opføre et stort biogasanlæg ved sine produktionsfaciliteter i Videbæk vest for Herning. Anlægget skal i første fase levere 11 millioner kubikmeter biogas om året, men bliver dimensioneret til at kunne fordoble den mængde.

"Det kommende biogasanlæg ved Videbæk er en milepæl på vejen mod at nå miljømålene. Der er naturligvis også en forretningsmæssig side af sagen. Dels forventer vores kunder, at vi producerer varerne på en miljømæssig ansvarlig måde, og dels stiller vi krav om en fornuftig forrentning af investeringerne. For det kommende biogasanlæg i Videbæk forventer vi en egenkapitalforrentning på 10-15 procent," siger koncerndirektør i Arla Foods, Jais Valeur, til energiwatch.dk.

En af årsagerne til, at økonomien i anlægget kan hænge sammen er, at Arlas produktion kører mere eller mindre døgnet rundt hele året, og derfor kan aftage hele produktionen fra anlægget. Det overflødiggør udgiften til den opgradering af gassen, der havde været nødvendig, hvis den skulle sendes ud i naturgasnettet.

Læs også: Måleprogram skal reducere metanudslip fra biogasanlæg

Af samme årsag vil biogasanlægget i Videbæk derfor også fungere som testgrundlag for den hensigtserklæring om at undersøge mulighederne for at opføre flere, lignende værker i fremtiden, som Arla og NGF har indgået.

-AK

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle