15.05.2017  |  Klima, miljø og energi

Cirkulær økonomi er også en kommunal dagsorden

Indhold fra partner Hvad er dette?

KL har netop udgivet et nyt inspirationskatalog med gode eksempler på hvordan kommuner kan arbejde langsigtet med cirkulær økonomi - samt potentialerne og fordelene herved. DAKOFA afholder også konference om emnet.

Den cirkulære økonomi sker ikke af sig selv, og ofte er det politikere, designere, virksomheder og affaldsaktører, der er i fokus, når man taler om, hvem der skal drive den cirkulære dagsorden. Men kommunerne kan også have en ganske central rolle i forhold til at skubbe den cirkulære økonomi i gang. Omstillingen kræver både, at kommunerne sætter ind i forvaltninger, men også, at de fokuserer på samarbejder med både erhvervsliv, borgere og uddannelsesinstitutioner.

Mange af de danske kommuner er imidlertid allerede i gang, og for at hjælpe flere på vej, har KL udarbejdet et nyt inspirationskatalog, hvori der præsenteres en lang række gode eksempler på, hvordan kommunerne kan arbejde med den cirkulære økonomi samt, hvilke potentialer den cirkulære dagsorden kan rumme for kommunerne. Kataloget er delt op under fire overskrifter, som hver især præsenterer et område, hvor den cirkulære omstilling kan indarbejdes hos kommunen, herunder:

1) Strategi, plan og forsyning 
2) Erhvervsudvikling
3) Indkøb og udbud 
4) Byggeri og anlæg

Under de fire overskrifter præsenteres en række cases og eksempler fra både ind- og udland, som kan inspirere kommunerne til at komme i gang. Du kan finde hele inspirationskataloget her.

På DAKOFAs konference den 22. maj tager vi temperaturen på de erfaringer, som en række regioner og kommuner har gjort sig i forhold til at anvende netop denne dagsorden som driver for lokal udvikling i forhold til at skabe både vækst og arbejdspladser samtidig med at nedbringe ressourceforbruget. Du kan læse mere om konferencen og tilmelde dig her.

Mere fra DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

https://dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København

DAKOFAs fornemste opgave er at ruste den danske affalds- og ressourcesektor til at navigere i et dynamisk samfund og i en globaliseret verden. Nye rammebetingelser, øgede krav til ressourceeffektivisering, skærpede lovkrav og et ydre pres om stadige miljøforbedringer skaber behov for videndeling, information, erfaringsudveksling og innovation. DAKOFA opsamler såvel national som international…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere