CSR åbner for dialog med politikere
En rundspørge fra Toftdal & Co. peger på fordelene ved at fokusere på CSR, hvis man som virksomhed vil i dialog med politikerne.
Mange virksomheder lægger dagligt et stort stykke arbejde i CSR. En mindre undersøgelse viser nu, at det faktisk kan betale sig – i hvert fald hvis man gerne vil i dialog med politikere.
Rundspørgen, der er foretaget af kommunikationsbureauet Toftdal & Co., som specialiserer sig i Public Affairs, tager udgangspunkt i Folkemødet på Bornholm, og påpeger, at næsten 70 procent af de folketingspolitikere, der har planer om at deltage i mødet, ser positivt på virksomheders deltagelse på Folkemødet.
Den årlige samling på Bornholm er altså en oplagt mulighed for virksomhederne til at komme i dialog med politikerne og få sin virksomheds interesser sat på dagsordenen.
Den økonomiske krise har sat fokus på virksomheders samfundsansvar især inden for klima og miljø. Stort set alle de adspurgte folketingspolitikere forholder sig positivt over for virksomheder, der arbejder med CSR, og udtrykker samtidig enighed om, at samfundets problemer ikke kan løses uden at inddrage virksomhederne.
Skepsis trods samarbejdsvilje
Det er dog ikke alle politikere, der er lige begejstrede for virksomheders deltagelse på Folkemødet. I rundspørgen udtrykker 20 procent af de adspurgte bekymring for virksomheders deltagelse, da de frygter at folkemødets ’ånd’ med fri og folkelig diskussion kan blive forstyrret af virksomheders lobbyarbejde. Derfor er en af konklusionerne i undersøgelsen, at virksomheder skal vise hensyn til folkemødets værdier, hvis de vil sikre sig en succesfuld deltagelse.
"Mange politikere ønsker virksomheders input til at træffe bedre beslutninger, og arbejder en virksomhed med CSR, får de endnu lettere adgang hos politikere"
Pia Toftdal, grundlægger af kommunikationsbureauet Toftdal & Co
Ifølge undersøgelsen vil ni ud af ti folketingspolitikere deltage i det kommende Folkemøde i sommeren 2013, og hele 53 procent forventer at holde møder med virksomheder undervejs. Undersøgelsen er foretaget blandt Folketingets medlemmer i løbet af november og december 2012, og er besvaret af knap en tredjedel (54 ud af 179).
Folkemødet på Bornholm er en årligt tilbagevendende begivenhed, der finder sted hver sommer i byen Allinge. Folkemødet er et non-profit-foretagende under Bornholms regionskommune og har til formål at skabe dialog om politik og demokrati.
Download pdf-filen herunder og læs mere.