CSR åbner for dialog med politikere

En rundspørge fra Toftdal & Co. peger på fordelene ved at fokusere på CSR, hvis man som virksomhed vil i dialog med politikerne.

07.01.2013

CSR.dk

Pia Toftdal er grundlægger af Toftdal & Co, og har over 15 års erfaring med ledelse, kommunikation, markedsføring og salg..

Mange virksomheder lægger dagligt et stort stykke arbejde i CSR. En mindre undersøgelse viser nu, at det faktisk kan betale sig – i hvert fald hvis man gerne vil i dialog med politikere.

Rundspørgen, der er foretaget af kommunikationsbureauet Toftdal & Co., som specialiserer sig i Public Affairs, tager udgangspunkt i Folkemødet på Bornholm, og påpeger, at næsten 70 procent af de folketingspolitikere, der har planer om at deltage i mødet, ser positivt på virksomheders deltagelse på Folkemødet.

Den årlige samling på Bornholm er altså en oplagt mulighed for virksomhederne til at komme i dialog med politikerne og få sin virksomheds interesser sat på dagsordenen.

Den økonomiske krise har sat fokus på virksomheders samfundsansvar især inden for klima og miljø. Stort set alle de adspurgte folketingspolitikere forholder sig positivt over for virksomheder, der arbejder med CSR, og udtrykker samtidig enighed om, at samfundets problemer ikke kan løses uden at inddrage virksomhederne.

Skepsis trods samarbejdsvilje
Det er dog ikke alle politikere, der er lige begejstrede for virksomheders deltagelse på Folkemødet. I rundspørgen udtrykker 20 procent af de adspurgte bekymring for virksomheders deltagelse, da de frygter at folkemødets ’ånd’ med fri og folkelig diskussion kan blive forstyrret af virksomheders lobbyarbejde. Derfor er en af konklusionerne i undersøgelsen, at virksomheder skal vise hensyn til folkemødets værdier, hvis de vil sikre sig en succesfuld deltagelse.

"Mange politikere ønsker virksomheders input til at træffe bedre beslutninger, og arbejder en virksomhed med CSR, får de endnu lettere adgang hos politikere"

Pia Toftdal, grundlægger af kommunikationsbureauet Toftdal & Co

Ifølge undersøgelsen vil ni ud af ti folketingspolitikere deltage i det kommende Folkemøde i sommeren 2013, og hele 53 procent forventer at holde møder med virksomheder undervejs. Undersøgelsen er foretaget blandt Folketingets medlemmer i løbet af november og december 2012, og er besvaret af knap en tredjedel (54 ud af 179).

Folkemødet på Bornholm er en årligt tilbagevendende begivenhed, der finder sted hver sommer i byen Allinge. Folkemødet er et non-profit-foretagende under Bornholms regionskommune og har til formål at skabe dialog om politik og demokrati.

Download pdf-filen herunder og læs mere.

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

03.12.2024CSR.dk

Det næste klimamål spøger allerede i kullisen

02.12.2024CSR.dk

Bæredygtighedens lange vej ind i bestyrelseslokalet

02.12.2024ESG Implementation Partner

Sponseret

Kære CFO, kan du både regne og regne den ud?

29.11.2024CSR.dk

Grøn fremtid for tekstilbranchen

29.11.2024CSR.dk

Slut med flyers og debatindlæg: Klimabevægelsens afsked med den søde aktivisme

29.11.2024ESG Implementation Partner

Sponseret

6 pointer om CFO’ens rolle i ESG

28.11.2024CSR.dk

Nyt studie belyser forunderligt forbrugerparadoks

27.11.2024CSR.dk

Efter tolv år uden fremskridt: Hvordan kommer shipping i mål?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Velkomstmøde for nye medlemmer

Deltag i vores online velkomstmøde og bliv klogere på dine muligheder som medlem af UN Global Compact Network Denmark

Dato

27.11.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)