Tania Ellis: Løsninger skal hurtigere til verden

Hos Tania Ellis – The Social Business Company handler 2018 om CSR og salg, medarbejderinvolvering og innovationsalliancer. Målet er at hjælpe kunderne til at koble forretningsudvikling, samfundsansvar og innovation. CSR.dk har talt med Tania Ellis.

Tania Ellis ejer og driver The Social Business Club, som gennem 15 år har uddannet og rådgivet inden for CSR..

23.02.2018

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Hvad er jeres top-prioriteter i 2018?
Vores overordnede fokus, i alt hvad vi arbejder med, er at hjælpe virksomhederne med at bygge ovenpå deres compliance-arbejde, så de får koblet forretning, samfundsansvar og innovation sammen i bæredygtig forretningsudvikling.

I 2018 vil det betyde, at vi især kommer til at arbejde med inspiration, træning og rådgivning inden for tre hovedområder:

For det første at stille skarpt på disciplinen salg. Vi skal se på, hvordan virksomhederne kan bygge deres arbejde med CSR og bæredygtighed ind i relationen til virksomhedskunderne og slutkunderne. Det handler om at differentiere og positionere sig på markedet, og om at engagere kunderne, så virksomhedens CSR-arbejde mere konkret understøtter også forretningens kommercielle indsats.

Vores anden prioritet er at zoome ind på medarbejderne, som jo er dem, der udfører og driver arbejdet internt i virksomhederne. Det er en fortsættelse fra 2017, og det vi arbejder for er at hjælpe virksomhederne med at få CSR og verdensmål til at leve i alle dele af forretningen – lige fra HR, indkøb, salg og marketing til forretningsudvikling, leverandørstyring og kommunikation. Spørgsmålet er, hvordan man får CSR og CSR-målsætninger til at leve i det daglige arbejde og får ejerskabet ført ud i hele virksomheden?

Endelig skal vi se på hvordan virksomheder kan indgå innovationsalliancer, som vi ser som endnu en vigtig nøgle til bæredygtig forretningsudvikling. Vi har altid arbejdet med både store virksomheder og sociale og grønne iværksættere. I 2018 vil vi gøre mere for at få de to typer virksomheder til at mødes og indgå i ”corporate social entrepreneurship” alliancer. Det kan f.eks. handle om en stor kommerciel virksomhed, som vil ind på et nyt marked, f.eks. Indien. Samtidig er der en social virksomhed med mange års erfaring derfra, og som derfor har netværk, kulturforståelse og indsigt i behov og præferencer på det marked. Det kunne være en oplagt alliance. Eller måske ved udvikling af nye produkter, som en større virksomhed gerne ville gøre mere bæredygtige, så kan der være grønne iværksættere, som kan hjælpe med det.

Hvorfor har I valgt netop de indsatsområder?
Vi arbejder med koblingen mellem forretningsudvikling, samfundsansvar og innovation, og vores analyse er, at de tre prioriterede områder er vigtige nøgler til at styrke den kobling.

Hvilken impact håber I jeres arbejde får?
Vi ønsker bedre løsninger, og at den tid og ressourcer, man investerer, bliver brugt bedre og mere effektivt. Vi vil gerne se løsninger komme hurtigere til verden, og at de gør en reel forskel for både virksomhedens forretning og for den CSR-relaterede dagsorden, man ønsker at påvirke. Det skal batte noget!

Hvem skal i arbejde sammen med og/eller have hjælp af, for at nå jeres mål?
Gennem de sidste 15 år har vi inspireret tusindvis af fagfolk og hjulpet hundredevis af virksomheder til at udvikle forretningsløsninger, der skaber værdi for både samfund og bundlinje. Men hvad kommer der i sidste ende ud af alt det gode arbejde? Det er noget, som vi er begyndt at spørge både os selv og vores kunder om. For vi ved jo, at der rundtomkring i virksomhederne bliver arbejdet seriøst og målrettet på en lang række forskellige CSR-tiltag. Så impact målinger er også noget af det, vi kommer til at tage hul på i løbet af 2018. Og her kunne det eksempelvis være rigtig interessant at samarbejde med uddannelses- og forskningsinstitutioner eller andre  aktører der udvikler og dokumenterer praksis. Vi vil gerne bidrage til, at der bliver udviklet effektive metoder til effektmåling – især i relation til social impact. Det ville være meget spændende at finde alliancepartnere til at udvikle den form for værdifastsættelse.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024CSR.dk

Bureaukratiet hæmmer den grønne omstilling

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V