04.06.2015  |  Strategi & ledelse

CSR i praksis – sådan!

Indhold fra partner Hvad er dette?

Stærk konferencedag er nu afsæt mod nye arrangementer i det kommende år. CSR i Praksis for 2016 har ikke færdigt program, men arbejder man med CSR kan man allerede nu med fordel sætte kryds i kalenderen d. 2. juni 2016.

Med 150 deltagere, spændende seminarer med masser af cases på, hvordan CSR leves i praksis og giver værdi og mening i de mindre virksomheder, og oveni en paneldebat, som skubbede til rammerne for CSR, er det med stor tilfredshed, arrangørerne ser tilbage på CSR i Praksis-konferencen, der blev afholdt d. 3. juni. For Jens Prebensen, partner i CSR LINK, der sammen med Københavns Erhvervshus stod bag arrangementet, gjorde især paneldebatten et stort indtryk.
 
”Jeg tror ikke – jeg har i hvert fald ikke selv oplevet det – at der før har været samlet så stærke kræfter i dansk erhvervsliv til en åben debat om CSR. Det var direktører fra fem brancheforeninger, som mødte op med hver deres dagsorden for, hvordan jorden bedst kan gødes for CSR i Danmark, og det var meget forskellige ønskesedler, de kom med. Debatten viste utvetydigt, at CSR har et kæmpe vækstpotentiale for erhvervslivet, og de mange retninger, direktørerne pegede på, er et klart udtryk for, at der faktisk ikke er grænser for, hvordan CSR kan udmøntes i brancherne, og hvor stor viljen er i brancheorganisationerne. Det kvitterede Victor Kjær da også for ved at anerkende organisationernes centrale position som drivkraft for CSR. CSR er måske det område, der som helhed har det største potentiale overhovedet. Så det er bare om at smøge ærmerne op og benytte sig af medvinden i den opadgående konjunktur,” siger Jens Prebensen og sender en venlig hilsen til CSR cheferne, der rundede dagen af med deres ”take outs”: ”Det var meget inspirerende at høre, hvor meget top trænede eksperter som CSR cheferne havde fået med fra konferencen. Og som arrangør kan jeg jo ikke være andet end glad for, at Håndværksrådet i debatten sagde til Janus Krarup, at retningen for CSR LINK – de mindre virksomheder – er rigtig. Det giver os noget at bygge på.”
 
En stærk samling af aktører - og praktiske cases

De to paneldebatter, som indledte og afsluttede konferencen, blev ledet af vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Victor Kjær og erhvervschef i Københavns Kommune Janus Krarup og havde deltagelse af direktører henholdsvis CSR cheferne for brancheforeningerne Dansk Erhverv, Håndværksrådet, GraKom (tidligere Grafisk Arbejdsgiverforeninger), Dansk Mode & Textil og Landbrug & Fødevarer. Efter den indledende debat var der cases ved De Forenede Dampvaskerier, Blue Water Shipping og Louis Nielsen, indlæg som trak på smilebåndet, arbejdstøjet og en tåre i øjenkrogen. Kernen i konferencen var 6 seminarer med mere end 20 cases fra en bred vifte af virksomheder, store som små.
 
”Det var fantastiske indlæg alle sammen - så vi er stor tak skyldig til alle, som medvirkede og gjorde dagen vellykket. På CSR LINK’s vegne vil jeg også gerne videregive de mange positive tilbagemeldinger, vi fik fra deltagerne, til dem som løftede konferencen, både vores hjælpere, partnere og indlægsholderne. Og det tegner derfor allerede nu rigtig godt for version 2016,” fortæller Jens Prebensen, som peger på, at CSR LINK faktisk allerede har fastsat datoen for næste CSR i Praksis til d. 2. juni 2016. Men det bliver ikke ved det, siger Jens Prebensen med et smil: ”Det har vist sig, at CSR LINK er en smeltedigel for innovation. Når vi bliver kontaktet af andre, som gerne vil samarbejde med os, har vi svært ved at sige nej og går straks til tegnebrættet. Vi har således planlagt et arrangement om ansvarlighed og fødevarer d. 26. november, og i starten af 2016, d. 28. januar, holder vi en social event med fokus på de sociale entreprenører. Og selvfølgelig afholder vi igen en Master Class i marts 2016 med de tunge drenges best-in-class CSR tiltag. Vi har endda allerede nu en solid række aktører på tapetet til dét, så det bliver endnu en spændende dag”.
 
Bureau Veritas HSE var blandt samarbejdspartnerne på CSR i Praksis og deltog blandt andet med et velbesøgt seminar om License to Operate. Præsentationerne fra dette seminar og de øvrige seminarer vil blive lagt op på CSR LINK’s hjemmeside i løbet af den kommende uge.

Følg med på www.csr-link.dk for se præsentationerne og annonceringerne af de nye arrangementer.

Mere fra Bureau Veritas Certification

Bureau Veritas Certification

www.bureauveritas.dk

Bureau Veritas dokumenterer din indsats inden for CSR. Styrk din systematik gennem inspektioner, certificering og rådgivning.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere