CSR-initiativ: Plant din blyant
I dag kommer den bæredygtige blyant Sprout på markedet. Blyanten kan plantes og efter 3-4 uger spirer spiselige krydderurter.
Blyanten har fået fornyet opmærksomhed. Et nyt CSR-projekt har udviklet en teknologi, der forvandler blyanten til friske krydderurter. Når en blyant er færdigbrugt kan den plantes og 3-4 uger efter, dukker krydderurter frem. Blyanten, der går under navnet Sprout, består af 100 procent organiske stoffer som grafit, ler, bæredygtigt træ, tørv og økologiske krydderurtefrø.
Produktionen foregår i USA og iværksætterne bag idéen vægter bæredygtigheden højt.
Der er mange, som tror, at blyanten indeholder bly. Men det gør den altså ikke. Tværtimod har vi gjort alt hvad vi kan for at sikre, at Sprout er bæredygtig hele vejen igennem, fortæller en af bagmændene, Michael Stausholm.
Det bæredygtige fokus har indtil videre kastet en pris af sig. Sprout modtog for nylig prisen Verdens mest bæredygtige produkt i 2013, der uddeles af reklameorganisationen IGC i Hong Kong.
Læs også: Færre køber Fairtrade-mærkede varer
Blyanten kommer til Danmark 17. juni i syv forskellige varianter: Basilikum, dild, koriander, mynte, rosmarin, salvie og timian.
Se en liste over de butikker, der sælger Sprout-blyanten i Danmark her.