Danmark er førende i cirkulær økonomi

Danmark har vundet en grøn international pris for at være den førende region i verden til at udnytte potentialet i cirkulær økonomi.

22.01.2015

CSR.dk

Når det kommer til øget genbrug og genanvendelse af ressourcerne i produktionen, er Danmark i førersædet. Danmark har vundet prisen The Circular Economy Award, der blev uddelt for første gang af Young Global Leaders, som er et initiativ under World Economic Forum.

Læs også: Virksomheder må genbruge emballage

Danmark har fået prisen for at være den region i verden, der er bedst til at udnytte potentialet i cirkulær økonomi.

”Prisen er et internationalt skulderklap til vores store og ambitiøse arbejde i Danmark med at tænke grøn omstilling af virksomheder sammen med forbedret konkurrenceevne og nye forretningsmuligheder”, siger Anders Hoffmann, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.

Grøn Omstillingsfond i Erhvervsstyrelsen giver medfinansiering og faciliterer samarbejder mellem virksomheder, som udvikler nye og innovative forretningsmodeller, der udnytter potentialet i den cirkulære økonomi. Og ifølge Erhvervsstyrelsen har et stigende antal danske virksomheder fået øjnene op for de store vækstmuligheder i grøn omstilling og effektiv ressourceanvendelse. 

”I Grøn Omstillingsfond i Erhvervsstyrelsen arbejder vi med at sikre, at virksomhedernes grønne ideer udvikler sig til en god forretning. Jeg oplever, at der er masser af gode ideer og engagement blandt danske virksomheder til at drive den cirkulære økonomi fremad”, siger Anders Hoffmann.

Danmark som pilotland
Danmark er desuden lige blevet udvalgt som pilotland til udvikling af et internationalt policy toolkit, som skal sætte tal på potentialet i cirkulær økonomi. Analysen, der hedder ”A toolkit for a circular economy – enabling regional transformations”, skal udføres af Ellen MacArthur Foundation, McKinsey samt en række internationalt førende eksperter. Erhvervsstyrelsen og Miljøstyrelsen vil følge arbejdet tæt og leverer data til analyseteamet. Håbet er, at analysen kan vise, hvilke økonomiske og miljømæssige gevinster der vil være ved at omstille Danmark til en cirkulær økonomi. Resultaterne af analysen forventes at være færdig til sommer.

Læs også: SMV’er tager cirkulært indkøb til sig

For at fremme den grønne omstilling har regeringen, SF og Enhedslisten afsat 60 millioner kroner til Grøn Omstillingsfond i finansloven for 2015. Pengene skal blandt andet bruges til initiativer, der fremmer cirkulær økonomi.

-SSM

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

19.11.2024SustainImpact ApS

Sponseret

CSRD integrerer bæredygtighed i strategien

12.11.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Kærlighed og Kindhest

08.11.2024CSR.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

29.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

ESG skal både være målbart og mærkbart

22.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Fra korslagte arme til gode kundedialoger

14.10.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Vi fejrer 1-års jubilæum – få en gratis buket fra os!

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V