Dansk klimapolitik igen kåret som verdens bedste
En ny rapport viser, at Danmark igen får en samlet førsteplads, når det gælder begrænsningen af CO2-udslip og satsningen på vedvarende energi, energieffektivisering og klimapolitik både nationalt og globalt.
Endnu engang er Danmark helt i top, når det handler om at passe på klimaet og gøre mest for at mindske udslip af drivhusgasser. Som en finte står de tre første pladsen på top ti listen dog tomme for at vise, at der stadig er plads til forbedringer.
Den ny rapport viser i følge Ritzaus, at Danmark igen får den samlede bedste plancering, når det gælder begrænsningen af CO2-udslip og satsningen på vedvarende energi, energieffektivisering og klimapolitik både nationalt og globalt. Rapporten er udarbejdet af miljøorganisationerne Climate Action Network Europe og German Watch med det formål at vise, hvad verdens lande gør for at mindske udledning af CO2, satse på vedvarende energi med videre.
Danmark har forbedret sig
Danmarks politik er enestående, og det er lykkedes at forbedre scoren lidt i næsten alle kategorier i forhold til sidste år, lyder rosen i rapporten Climate Change Performance Index, der mandag offentliggøres på klimakonferencen COP19 i Warszawa.
Sidste år var Danmark også helt i front med 72,61 point ud af 100 mulige for sin samlede klimaindsats, men i år blev det til 75,23 point. På andenpladsen ligger Storbritannien med en score på 69,66, mens Portugal er nummer tre med 68,38 point.
"Climate Change Performance Index viser med al ønskelig tydelighed, at Danmark i disse år styrker sit globale lederskab inden for klima og bæredygtig energi, og det er virkelig en glædelig nyhed, siger Søren Dyck-Madsen, klima- og energimedarbejder i Det Økologiske Råd" i følge Ritzaus.
Top ti listen med tre øverste pladser ledige
Her er de 10 lande i verden, der i øjeblikket fører med den mest klimavenlige politik. Listen, som er udarbejdet af Climate Action Network Europe i samarbejde med Germanwatch, er konstrueret således, at man holder tre pladser fri til lande, som miljøorganisationerne ikke kan sætte en finger på.
Men intet land gør nok for at forhindre klimaforandringer, og derfor er de tre øverste pladser på listen tomme.
1. Intet land værdigt
2. Intet land værdigt
3. Intet land værdigt
4. Danmark (samme placering i 2012)
5. Storbritannien (nummer 10 i 2012)
6. Portugal (nummer seks i 2012)
7. Sverige (nummer fem i 2012)
8. Schweiz (nummer syv i 2012)
9. Malta (nummer 12 i 2012)
10. Frankrig (nummer 15 i 2012)
(Kilde: Climate Change Performance Index)
Læs mere om COP19 på energi.dk
- UB