Danskerne frygter klimaforandringer
Ifølge en undersøgelse fra Dansk Energi ser danskerne klimaforandringer som den største globale udfordring. Dansk Energi mener, at udfordringen på sigt vil medføre flygtningestrømme og hungersnød.
Hver fjerde dansker ser klimaforandringer som den største enkeltstående udfordring på verdensplan.
Dermed er klimaforandringer det, der fylder mest blandt danskerne i en ny Userneeds-undersøgelse lavet for Dansk Energi. Dernæst følger international terrorisme, fattigdom, hungersnød og øget befolkningstilvækst.
Vi står med en alvorlig udfordring, og det glæder mig, at danskerne så tydeligt peger på, at klimaudfordringen skal håndteres. Det er en stor, stor udfordring, som kræver tusindvis af forandringer, lige fra den måde den enkelte dansker bruger energi i hverdagen og hele vejen til de bonede gulve under de globale forhandlinger, siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi, i en pressemeddelelse.
Klimaforandringer på dagsordenen
Ifølge Dansk Energi stopper udfordringen ikke ved klimaforandringer. Forandringerne fører nemlig til andre udfordringer som flygtningestrømme og hungersnød.
De udfordringer, som vi står med, kan ikke skilles helt ad, da befolkningstilvækst og hungernød jo desværre hænger tæt sammen med klimaforandringer. Danskernes erkendelse af den monumentale udfordring på klimaområdet understreger, at der er opbakning til at reagere. Nu er det vigtigt, at vi så også handler både herhjemme, i regi af EU og på globalt plan, fortæller Lars Aaggard.
Læs også: Studerende bør arbejde med løsninger på klimaforandringerne
En vellykket, dansk omstilling på energiområdet kan tjene som eksempel og inspiration for andre lande. Det er ifølge Dansk Energi vigtigt, at både EU og andre parter er klar til at lade ord blive til handling.
Det kommende COP-møde i Lima til december bliver en vigtig trædesten på vejen til en endelig aftale i Paris næste år. Jeg forventer ikke, at der kommer håndfaste resultater i år, men vi skal have banet vejen til at nå konkrete resultater i 2015, siger Lars Aagaard.
-KLZ