Den cirkulære økonomi kommer til Danmark
På tirsdag bliver der sat fokus på cirkulær økonomi dagen er nemlig udråbt til Cirkulær Økonomisk Dag.
Hundredevis af borgere og virksomheder deltager, når den første Cirkulær Økonomisk Dag bliver fejret på tirsdag.
Initiativtager til projektet er Development Centre UMT, der er en del af region Midtjylland. På dagen bliver der blandt andet arrangeret flash mobs, anderledes underskriftindsamlinger og dialog med folk på gaderne. Målet er, at vise virksomheder, kommuner og offentligheden, at cirkulær økonomi er en vej til vækst og bæredygtighed.
Alene her i Region Midtjylland vil 40 virksomheder få udarbejdet konkrete handlingsplaner, som dokumenterer, hvordan de kan genanvende deres egne produkter, når forbrugerne er færdige med dem. Handlingsplanerne finansieres af EUs strukturfonde, og det sætter os i stand til at gennemføre det største projekt inden for cirkulær økonomi nogensinde her i landet, siger Projektleder Svend Erik Nissen.
Hedegård bakker op
EU's miljøkommissær Connie Hedegård bakker op om projektet:
Stadigt flere vil efterspørge stadigt mere vækst. Derfor skal vi bruge vores ressourcer langt bedre, end vi gør i dag. Vi skal skabe vækst på en klogere måde, hvor vi genanvender vores råstoffer på et helt andet niveau. Her kommer cirkulær økonomi ind i billedet som en model, der rent praktisk viser os, hvordan man gør. Jeg håber, at Cirkulær Økonomisk Dag bliver en del af begyndelsen på en omstilling af dansk produktion og økonomi til en grønnere og mere bæredygtig vækst, siger Connie Hedegård i en pressemeddelelse.
Cirkulær økonomisk dag følges op af en konference 29. november, hvor kapaciteter som Anders Eldrup, Connie Hedegaard og flere udenlandske oplægsholdere stiller skarpt på danske virksomheders og forbrugeres fremtid i en cirkulær økonomi. Se mere på: www.rethinkbusiness.dk