Event

DEN NATIONALE AFFALDSPLAN 2019 - 2024 - Hvordan skal den se ud?

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København
Se profil  
Type: Konference
Start dato: 21.09.2017
Start tidspunkt:
Sted: Hotel Legoland, Billund
Tilmeld  

På DAKOFAs Årskonference 2017 kickstarter vi debatten om indholdet i den kommende nationale affaldsplan, og hele sektoren er inviteret til at komme med indspark til fremtidens mål og virkemidler. Konferencen afholdes den 21. - 22. september.

Den nugældende nationale affaldsplan ” Danmark uden affald – ressourceplan for affaldshåndtering 2013-18” står over for en snarlig revision. Planen indeholder et nationalt mål om 50% genanvendelse af husholdningsaffald (7 udvalgte fraktioner) i 2022. En netop gennemført evaluering viser, at med de nugældende kommunale planer vil Danmark nå i mål med det nationale mål – og dermed også med EU’s nugældende mål om 50 % genanvendelse af alt husholdningsaffald i 2020.

Men samtidig er EU i gang med at lægge op til nye og langt mere ambitiøse mål for genanvendelse af alt husholdningsaffald, emballageaffald og særligt udvalgte fraktioner. Det sker som led i den europæiske handlingsplan for cirkulær økonomi, og som det ser ud nu, bliver Danmark overhalet indenom af de kommende, europæiske målsætninger. Desuden har den danske regerings nedsatte Advisory Board netop offentliggjort sine anbefalinger til at sætte fart på den cirkulære økonomi i Danmark, hvor affalds- og ressourcesektoren har en central rolle.

Vi vil på dagen lade sektoren komme i tale, så sektorens erfaringer og viden kan komme i højsædet, når den kommende plan formuleres. Det gør vi ved at gennemføre 4 sessioner om udvalgte væsentlige affaldsfraktioner, som vi forventer vil være i fokus i den kommende planperiode: Organisk affald, plast-emballageaffald, tekstilaffald samt bygge- og anlægsaffald. Alle deltagere vil via plenumdebatter få mulighed for at gøre deres indflydelse gældende inden for allefraktionerne, så vi sidst på dagen kan aflevere sektorens samlede anbefalinger til ”Den Nationale Affaldsplan 2019-2024” til Miljøstyrelsen.

DERFOR – mød op og vær med til at sikre den fremtidige indsats for at bringe Danmark i front med en optimal udnyttelse af ressourcerne.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere