Det innovative kick mod en bæredygtig fremtid

Climate-KIC Nordic trækker som del af EU’s videns- og innovationsnetværk på enorme ressourcer. D. 10/11 deltager netværkets nordiske chef i en debat på Christiansborg om det bæredygtige samfund i 2030, målåret for FN’s verdensmål

Climate-KIC's Nordiske direktør Susanne Pedersen: Mange flere virksomheder til at se markedsmulighederne i en aktiv klimaindsats.

03.11.2016

CSR.dk

Climate-KIC er udsprunget af the European Institute of Innovation and Technology (EIT) og har til formål at samle private, offentlige og uddannelsesmæssige interesser i kampen mod klimaændringer. Dermed rammer initiativet lige durk ned i tre af FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig fremtid, nemlig nr. 9 (Industriel innovation og infrastruktur), 13 (Klimaindsats) og 17 (Partnerskaber for handling).

Direktør i Climate-KIC Nordic, Susanne Pedersen vil tage udgangspunkt i disse tre FN-mål, når hun deltager i bæredygtighedsdebatten på Christiansborg sammen med fire andre centrale aktører. Selv om de hver især dækker forskellige verdensmål, er hun sikker på, at de vil finde mange fællesflader, for områderne breder sig ind over hinanden.

”Vores primære mål har jo også en effekt i forhold til målene for fx kvalitetsuddannelse, bæredygtige byer, bæredygtigt skov- og landbrug samt ansvarligt forbrug. Man kan ikke se på målene isoleret,” slår Susanne Pedersen fast.

Europas største
Climate-KIC kan bryste sig af at være Europas største offentlige-private innovationspartnerskab inden for klima, og samler mere end 250 partnere i et trekantssamarbejde med på den ene side både store og små virksomheder, på den anden side universiteter og dets studerende, og som den sidste byer og regioner. Endelig har Climate-KIC også verdens største ”clean-tech” accelerator-program med mere end 800 start-ups i porteføljen. Partnerne i netværket får hjælp til at løse konkrete problemstillinger, udveksler og deler viden, og der bliver i fællesskab skabt en fødekæde af Change Agents, unge studerende og iværksættere, der kan bidrage til klimaindsatsen.

”I den nordiske del af netværket fokuserer vi specielt på byernes udfordringer, og vi har derfor en lang række af de største nordiske byer med som partnere, blandt andet København, Helsinki, Malmø, Aarhus, Trondheim, og Gøteborg,” fortæller Susanne Pedersen og fortsætter: ”På europæisk niveau gør vi samlet set en stor indsats og har allerede uddannet mere end 1600 mennesker i innovation og iværksætteri, søsat en lang række innovationsprojekter og hjulpet mere end 800 iværksættere med rådgivning, validering af deres ideer og kobling med investorer”.

Susanne Pedersen tilføjer, at Climate-KIC medarrangør af en stor international konference i Malmø den 30.11-2.12: ”Sustainable City Development”, der fokuserer på byernes muligheder for at efterleve og tage ejerskab af FNs klimamål”.

Prominent virksomhed med klare klimamål
Blandt de nordiske partnere finder man prominente virksomheder som Rockwool, der har taget klima-målene til sig. Selv for en stor virksomhed med et internationalt netværk at trække på, har Climate-KIC meget at byde ind med.

”Rockwool har for nylig forpligtet sig til at arbejde aktivt for 9 af målene, og her forsøger vi at afdække, hvor vi kan understøtte dem bedst muligt i deres indsats,” oplyser Susanne Pedersen.

Det bæredygtige samfund anno 2030
De fem aktører, der mødes til debatten d. 10. november, har alle fået den samme opgave: de skal give deres vision for, hvad det bæredygtige samfund er, når verdensmålene efter hensigten er opfyldt i 2030. Susanne Pedersen understreger, at vi ikke kan forvente, at verden til den tid er blevet fri for fossilt CO2, og det er heller ikke målet på kort sigt. Målet er et ”Low Carbon” samfund, og her ser hun store potentialer, som ligger lige for at blive indhøstet.

”Vi skal få mange flere virksomheder til at se markedsmulighederne i at reducere deres udledning af fossilt CO2 og træk på naturens ressourcer ved at skabe nye spændende måder at gøre tingene på. Som netværk skal Climate-KIC neutralt og objektivt vise, hvordan det kan gøres økonomisk holdbart, så det ikke bare hjælper virksomhederne selv, men andre virksomheder, som vil gå samme vej,” siger Susanne Pedersen og indvarsler dermed et samfund, hvor innovation ikke længere er begrænset til virksomhedernes egne laboratorier, men foregår i åbent land i partnerskaber med uddannelsesinstitutionerne, byer og regioner og offentlige institutioner. Dér vil Climate-KIC fortsat gerne indgå som facilitator til at få tingene til at spille sammen.

Debatseminaret afholdes d. 10. november i Fællessalen på Christiansborg og indledes med, at Rasmus Nordqvist, MF, Alternativet, og Esben Rahbek Pedersen, professor, CBS sætter scenen med en holdningsudveksling om bæredygtig politik og strategi.

De fire andre debattører er Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd, Kent Martinussen, CEO, Dansk Arkitektur Center, Susanne Westhausen, Adm. direktør, Kooperationen, og Laust Leth Gregersen, politisk chef, Red Barnet, og forperson, Globalt Fokus. Seminaret sluttes af med en åben debat om partnerskaber for verdensmålene.

Læs mere om debatseminaret og tilmeld på http://www.csr-link.dk/?page_id=1499
Find flere oplysninger om Climate-KIC’s konference i Malmø her: http://www.climate-kic.org/events/sustainable-city-development-2016/

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Netværk for Miljømærket indkøb Årskonference 2024

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

27.03.2024CSR.dk

LEGO sender 16,5 millioner efter CO2-fangst

26.03.2024CSR.dk

Københavns Lufthavn kan lagre grøn strøm

21.02.2024CSR.dk

Lad skruelåget sidde på flasken og bidrag til genanvendelse af 140 ton plast om året

20.02.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal styrke reparationscafeerne i Danmark

19.02.2024CSR.dk

Alle landets kommuner og regioner bakker nu op om Klimaalliancen

08.02.2024CSR.dk

Jo mere bæredygtighed, jo bedre resultater

22.01.2024Brdr. Dahl A/S

Sponseret

Ny top-certificering til Saint-Gobain i Danmark

17.01.2024CSR.dk

Starbucks sagsøges for vildledende markedsføring

Jobmarked

Se alle

Thygesen Textile Group

Struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Thygesen Textile Group søger struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

19.04.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Region Midtjylland

Udfold dine kompetencer og viden om bæredygtighed til gavn for bæredygtig omstilling i sundhedssektoren

Vil du omsætte dine naturvidenskabelige/tekniske kompetencer inden for grøn omstilling til praktiske løsninger i sundhedssektoren – og har du mod på at løfte en stor udviklingsopgave? Så vælg Region Midtjylland som din kommende arbejdsplads og vær med til at gøre en konkret forskel!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

15.04.2024

Uddannelses- og Forskningsministeriet

Koncernindkøber til Uddannelses- og Forskningsministeriet (Ny frist)

Er du vores nye koncernindkøber? Vi søger en ny kollega, som kan styrke samarbejdet på tværs af UFM koncernen og som bidrager til at gøre UFM’s indkøb endnu bedre og endnu grønnere.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.03.2024

PwC Danmark

Erfarne rådgivere inden for strategi, rapportering og erklæringer på bæredygtighedsområdet

Hvis du kender os, så ved du, hvad der ligger i rollen. Hvis ikke, så læs videre – så fortæller vi dig mere.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
PwC Danmark
Webinar
Double Materiality Assessment: Value Creation and Value Leaks

The new Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) makes it a legal requirement to conduct a double materiality assessment.

Dato

02.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

03.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Dansk Industri
Webinar
Tal biodiversitet med finansbranchen: TNFD

Bliv introduceret til det globale biodiversitetsinitiativ med rapporteringsværktøjer og sektorvejledninger fra Taskforce of Nature-related Financial Disclosures (TNFD), og hør hvordan virksomheden Ørsted arbejder konkret med værktøjerne.

Dato

04.04.2024

Tid

13:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

08.04.2024

Tid

08:30

Sted

Severin Kursuscenter, Skovsvinget 25, 5500 Middelfart, Danmark

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

08.04.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - Aarhus i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

09.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus