18.01.2017  |  Klima, miljø og energi

DHL får Fairtrade-certificering

Logistikgiganten Deutsche Post DHL Group har fået klimaprojekt i Afrika Fairtrade-certificeret.

En af verdens førende post- og logistikvirksomheder, Deutsche Post DHL Group, er blevet anerkendt af velgørenhedsorganisationen Fairtrade. Logistikgiganten er nemlig blevet certificeret med den nye Fairtrade Klima Standard grundet virksomhedens klimabeskyttelsesprojekt i den afrikanske stat Lesotho.

Læs også: Tårnhøj bæredygtighed

Projektet er en del af DHL’s Climate Neutral-initiativ, der går ud på at neutralisere logistikrelateret udledning af drivhusgasser for virksomhedens kunder. Projektet i Lesotho går konkret ud på at fremme udviklingen i Lesothos landsbysamfund ved at hjælpe med at indføre mere effektive brændeovne, der producerer mindre røg, og dermed udleder mindre CO2, samt nedsætter forbruget af træ.

De nye brændeovne får ifølge DHL stor betydning for det lille afrikanske land med knap to millioner indbyggere. Brugen af brænde har nemlig medført, at landet har mistet to tredjedele af sine skovområder de sidste 25 år. Hvis den udvikling fortsætter, vil landet være ryddet for skov inden for 15 år.

Projektet er et samarbejde mellem DHL og klimaorganisationen Solar Lights.

DHL: Vi vil spille en ledende rolle i klimabeskyttelse
Den nye Fairtrade Klima Standard er en ordning udviklet af Fairtrade og Gold Standard - en certificeringsstandard for klima og udvikling. Klimastandarden overvåger både selve reduktionen af CO2-udledning og den overordnede samfundsmæssige værdi, klimaprojektet medfører.

Certificeringen glæder Katharina Tomoff, vicepræsident for Go Green, Deutsche Post DHL Gruop:

”Som verdens førende logistikselskab ser vi os selv spille en ledende rolle, når det kommer til klimabeskyttelse. Det er derfor vi implementerer CO2-effektive tiltag i vores egne aktiviteter og samtidig hjælper vores kunder med at reducere missionerne, der skabes i deres forsyningskæder”, siger Katharina Tomoff og tilføjer:

”Projektet i Lesotho gør det muligt for os at tilbyde vores kunder klimaneutral skibsfragt, mens de samtidig bidrager positivt til samfundet”.

Læs også: Milliard- og miljøpotentiale i elektrisk shipping

Deutsche Post DHL Groups klimaprojekt er det første initiativ, der er blevet certificeret med den nye standard.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med m…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere