06.02.2017  |  Klima, miljø og energi

DI: Stærkt signal fra DONG til verden

Indhold fra partner Hvad er dette?

Fra 2023 skal være helt slut med at fyre med kul på DONG Energys kraftværker. Det sender et stærkt signal til verden, mener DI.

DONG Energy har siden 2006 sænket sit kulforbrug med 73 procent, og nu har selskabet truffet beslutning om endegyldigt at udfase brugen af kul. I 2023 skal det være helt slut med at fyre med kul på DONG Energy’s kraftværker. Kraftværkerne vil erstatte kul med bæredygtig biomasse.
 
- Vi har besluttet at tage det sidste skridt og udfase al brug af kul på alle vores kraftværker. Fremtiden tilhører de vedvarende energikilder, og derfor omlægger vi nu de sidste af vores kulkraftværker til bæredygtig biomasse. Det er en beslutning, som er i tråd med vores vision om at føre an i omstillingen til et bæredygtigt energisystem og skabe et førende grønt energiselskab, siger CEO Henrik Poulsen i en pressemeddelelse.

Hastigt på vej mod klimaneutral energisektor

I DI Energi glæder branchedirektør Troels Ranis sig over udmeldingen.

- Det er et stærkt signal at sende til resten af verden. Det vil skære tre millioner tons af energisektorens co2-udledning og betyde, at prognoserne for energisektorens udledninger skal laves om. Vi er hastigt på vej mod at gøre den danske energisektor klimaneutral, siger Troels Ranis.

Han mener, at udviklingen går hurtigere, end nogen forestillede sig, da energiforliget blev indgået for fem år siden.

- DONG sætter med sin beslutning en helt ny dagsorden, inden forhandlingerne om et kommende energiforlig. I 2023 vil der kun være få kraftværker, som bruger kul.  Beslutningen om et kulstop viser, at det kan lade sig gøre på kort sigt at skabe en energisektor, der kører næsten udelukkende på vedvarende energi.

Mere fra Dansk Industri

Dansk Industri

www.di.dk

  • di@di.dk
  • 3377 3377
  • H. C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V

DI arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for virksomhedernes CSR-arbejde på såvel dansk, europæisk og globalt plan.DI's indsats spænder bredt, da CSR-arbejdet ofte baseres på globale principper såsom FN’s konventioner og OECD retningslinjer og udmønter sig i såvel EU som national lovgivning.CSR adresserer globale udfordringer, hvorfor de fleste virksomheder refererer til globale princip…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere