Jobopslag

Direktør til Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH)

DIEH - Dansk Initiativ for Etisk Handel

www.dieh.dk

 • info
 • 27757547
 • Overgaden Oven Vandet 10 st 1415 København K
Se profil  
Stilling: Direktør
Ansættelses­forhold: Fuldtid
Ansøgnings­frist: 29.11.2017
Tiltrædelses­dato: 01.02.2018
Geografi: Københavnsområdet
Oprettelses­dato: 13.11.2017
Søg job  

Kan du fastholde vækst i DIEH og skabe værdi for medlemmer på tværs af sektorer?

Vores nuværende direktør ønsker nye udfordringer og stillingen som direktør for DIEH er derfor ledig. Vi søger en erfaren og kompetent direktør med strategisk tæft, internationalt udsyn og styrken til at sætte sig i spidsen for Danmarks vigtigste multi-stakeholder initiativ for etisk handel. DIEH’s formål er at fremme international handel, der respekterer menneske- og arbejdstagerrettigheder og bidrager til en bæredygtig udvikling i udviklingslandene og nye vækstøkonomier gennem dialog og samarbejde på tværs af sektorer.

 

DIEH har i de senere år været inde i en positiv udvikling med en stigning i antal medlemmer på godt 40% og har nu 85 medlemmer på tværs af danske virksomheder, offentlige instanser, erhvervs- og brancheorganisationer, fagforeninger og forbund, samt civilsamfundsorganisationer.

 

Vi søger en faglig kompetent, inspirerende, fremsynet og innovativ direktør, som kan fastholde og videreudvikle DIEHs position som Det Danske Multistakeholder Initiativ. Du skal medvirke til at sikre, at DIEH fortsat er den platform, hvor de forskellige medlemsgrupper kan udveksle og afstemme muligheder og løsninger på udfordringer i etisk handel, nationalt såvel som internationalt. Og du skal fortsat styrke DIEH’s position som central politisk aktør på den danske CSR scene.  

 

Om jobbet

DIEH ønsker at fastholde den hidtidige vækst i medlemmer samt fortsætte og udbygge det internationale samarbejde med søsterorganisationer i Norge og UK, og opnå en langsigtet økonomisk sikring af aktiviteter.

 

Med reference til DIEHs multi-stakeholder bestyrelse har du det overordnede ledelsesansvar for organisations drift, personalet og de strategiske aktiviteter:

 

 • Planlægning og gennemførelse af DIEHs aktiviteter i henhold til fastlagt strategi og profil, så aktiviteterne appellerer bredt til en voksende medlemskreds og udvikler sig i takt med omverdenen og den vedtagne strategi.
 • Ambassadør for DIEH udadtil og den nye frontfigur i sekretariatet med ansvar for at servicere bestyrelsen, de eventuelle udvalg, der nedsættes af bestyrelsen og DIEHs medlemmer.
 • Videreudvikling og drift af DIEH som økonomisk bæredygtig og egenfinansieret organisation. Det involverer dels løbende rekruttering af medlemmer på tværs af sektorer samt udvikling af ansøgninger og administration af større projekter indenfor ansvarlig erhvervsudvikling, menneskerettigheder og etisk handel.
 • Samarbejde med alle DIEH’s medlemsgrupper og eksterne samarbejdspartnere, herunder udenlandske initiativer for etisk handel, donorer, det politiske liv og bredere dele af dansk erhvervsliv.

 

 

Om dig

Den ideelle kandidat har:

 

 • Politisk og strategisk tæft, solid erfaring med at navigere i et komplekst interessefelt og stærke netværks- og kommunikationskompetencer.
 • God faglig forståelse for værdikædestrukturer og kendskab til globalt anerkendte principper inden for etisk handel og CSR. Du brænder for at skabe bæredygtig udvikling gennem etisk handel og har gerne konkret erfaring fra enten en virksomheds- eller rådgivningskontekst.
 • Flere års dokumenteret, succesrig erfaring som projektorienteret leder med indblik i multi-stakeholder organisationer og netværk; herunder facilitering af samarbejder om fælles mål; samt, indsigt i danske organisationer og virksomheders udfordringer og processer inden for etisk handel.

 

 • Dokumenteret succes med ledelse, strategiudvikling og økonomistyring – herunder også administration og håndtering af fondsmidler. Endvidere ser vi gerne, at du har succes med fundraising, både nationalt, internationalt, samt i det private og det offentlige.
 • Du er resultatorienteret og formår at uddelegere ansvar og opgaver samt motivere og lede både frivillige og professionelle menneskelige ressourcer. Desuden forventer vi, at du er lyttende, opsøgende og samlende og har et drive, som inspirerer dit team.

 

 • Du er åben og udadvendt, tillidsskabende og kan kommunikere med alle slags stakeholdere. Du finder energi i at finde nye, innovative løsninger.

 

 • Du er flydende i engelsk (skrift og tale).

 

Om DIEH

Dansk Initiativ for Etisk Handel blev stiftet i 2008 og har over de seneste 10 år opbygget en stærk medlemsorganisation et professionelt sekretariat, som faciliterer en lang række aktiviteter inden for etisk handel i unikke faciliteter i hjertet af København og et internationalt netværk, som giver DIEH et globalt udsyn.

DIEH har udviklet sig til at blive mangfoldig organisation med fem forskellige medlemsgrupper, der hos DIEH finder en styrke i at kunne opnå en unik, fortrolig, pragmatisk og konstruktiv dialog på tværs af interesser.

 

Vi tilbyder

 • En spændende og udfordrende lederstilling i spidsen for en moderne og dynamisk organisation med en klar vision og strategi og hvor der er mulighed for personlig og faglig udvikling.
 • En dynamisk arbejdsplads med engagerede medarbejdere (p.t. 3-4).

 

Der må i stillingen påregnes ca. 15 – 20 dages international rejseaktivitet om året. Har du spørgsmål til stillingen, eller ansøgningsproceduren, er du velkommen til at kontakte direktør Mette Boye på:

2715-7434/mb@dieh.dk, og/eller formand for DIEHs bestyrelse Marie Busck: på 5215-9379 mabu@flyingtiger.com.

 

Du bedes fremsende CV og motiveret ansøgning, hvori erfaring og forventet lønniveau fremgår.

Ansøgningsfristen er den 29 nov. k.l 12.00 og sendes til pb@dieh.dk.  Vi forventer at afholde første samtalerunde den 5. december og anden samtalerunde den 8. december 2017.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere