13.09.2017  |  Klima, miljø og energi

Dong Energy skal opføre verdens største havmøllepark

Med den laveste pris på havvind i Storbritanniens historie har Dong Energy netop fået tildelt en kontrakt på at bygge havmølleparken Hornsea Project Two, der kan forsyne over 1,3 millioner britiske husstande med strøm.

Hos Danmarks største energiselskab, Dong Energy, kunne man for nylig annoncere, at man er blevet tildelt en kontrakt på at bygge havmølleparken Hornsea Project Two til den laveste pris på havvind i Storbritannien nogensinde.

Læs også: Dong vil sige farvel til olie og gas

Med en pris på 57,50 pund/MWh (svarende til 46,8 øre pr kWh) er niveauet på CfD-kontrakten 50 procent lavere end ved den forrige CfD-runde for blot to år siden.

Derudover bliver Hornsea Project Two verdens største havmøllepark med en kapacitet på intet mindre end 1.386 MW. Projektet vil blive opført 89 kilometer fra Yorkshires kyst i det nordlige England og kan forsyne over 1,3 millioner britiske husstande med strøm.

Overgår Hornsea Project One
Med sine 1.386 MW vil det nyligt godkendte projekt overgå Dong Energis første. Således er koncernens Hornsea Project One 1.200 MW stort:

”Den ideelle størrelse på en havmøllepark er 800-1.500 MW, og derfor er det naturligt, at Hornsea Project Two kommer til at ramme et rekordlavt omkostningsniveau”, siger koncerndirektør og CEO for Wind Power i Dong Energy, Samuel Leupold, og fortsætter:

”Samtidig viser den lave budpris potentialet for at nedbringe omkostninger, når udviklerne også får ansvaret for at etablere nettilslutningen til havs, sådan som det er tilfældet i Storbritannien”.

Læs også: Dong får grønt lys til del to af britisk havmøllepark

Ifølge Matthew Wright, der er managing director for Dong Energy UK, vil Hornsea Project Two også kunne bidrage til den britiske energiforsyningskæde:

”Det er et gennembrud for havvind og Storbritannien og et stort skridt fremad for branchen. Hornsea Project Two kommer ikke alene til at levere billig og ren energi til Storbritannien, projektet kommer også til at levere gode arbejdspladser og give den britiske forsyningskæde endnu et løft”.

Dong Energy er allerede i gang med at opføre Hornsea Project One og har indledt høringsprocessen om Hornsea Project Three.

Hornsea Project Two forventes at være driftsklar fra 2022.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere