06.02.2017  |  Medarbejder

DR sætter fokus på sundt arbejdsliv

Indhold fra partner Hvad er dette?

Danmarks Radios tv-program ”Sundhedsmagasinet” sætter fokus på det sunde arbejdsliv. DI hilser fokus på et vanskeligt emne velkomment.

Hvordan sørger danskerne for, at både kroppen og hovedet kan holde til at gå på arbejde? Og hvad gør vi for, at det er både meningsfuldt og sjovt at gå på arbejde?

Det vil værterne Peter Qvortrup Geisling og Lillian Gjerulf Kretz på ”Sundhedsmagasinet” på DR1 sætte fokus på.

- Vi bruger meget af vores tid på vores arbejdsplads, og arbejdet har kæmpe indflydelse på vores helbred. Derfor er vi nysgerrige efter at undersøge, hvad danskerne gør for at skabe et sundt arbejdsliv, siger Peter Qvortrup Geisling.
 

Velkomment program


I DI hilser chefkonsulent Jan Lorentzen programmets fokus velkomment.
- Vi har i samarbejde med fagforeningerne løbende fokus på sundhed på danske arbejdspladser. Det er et vanskeligt emne, som skal behandles forskelligt fra arbejdsplads til arbejdsplads. Der findes ikke noget ”one size fits all”, og man kan f.eks. hurtigt komme til at bruge mange ressourcer på tilbud, der så kun bliver benyttet af dem, der i forvejen har stort fokus på sundhed. Det kan der også være gode fordele ved, men der hvor det virkelig rykker er jo, når man også når dem, der ikke prioriterer sundhed, siger Jan Lorentzen.
 

Sundhed gavner bundlinjen


Han mener, at sundhed skal tænkes sammen med arbejdspladsens arbejdsmiljøindsats.

- Hvis man har en arbejdsplads med mange tunge løft, er det vigtigt at se på mulighederne for variationer i belastninger og arbejdsstillinger, og i tillæg hertil kan det være en god idé at tilbyde træning af de belastede muskler. Hvis man har et kontormiljø med stillesiddende arbejde, kan det være en god idé at have fokus på bevægelse, sund kost og ergonomi, og hvis man har en arbejdsplads med høj stressbelastning, kan man i supplement til arbejdet med det psykiske arbejdsmiljø give medarbejderne mulighed for motion og tilbyde kurser i stresshåndtering , siger Jan Lorentzen.

Vigtigst er det ifølge chefkonsulenten, at tiltagene udvikles i samarbejde med de ansatte.

- Hvis man virkelig skal have gavn af en sundhedsindsats, er det altafgørende, at medarbejderne kan se værdien i det, og at man ikke bliver formynderisk. Derfor anbefaler vi, at man udvikler tiltage i samarbejdsudvalgene og lytter grundigt til, hvad de ansatte efterspørger. Gør man det, kan det ikke bare gavne medarbejdernes helbred men også virksomhedernes bundlinjer, fordi sygenærvær og sygefravær reduceres, siger Jan Lorentzen.

Hvis du er glad for dit arbejde og synes, at du har et sundt arbejdsliv, kan du tilmelde dig Sundhedsmagasinets konkurrence om, hvem der har det sundeste arbejdsliv via link i artiklen Har du Danmarks sundeste arbejdsliv? 

Mere fra Dansk Industri

Dansk Industri

www.di.dk

  • di@di.dk
  • 3377 3377
  • H. C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V

DI arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for virksomhedernes CSR-arbejde på såvel dansk, europæisk og globalt plan.DI's indsats spænder bredt, da CSR-arbejdet ofte baseres på globale principper såsom FN’s konventioner og OECD retningslinjer og udmønter sig i såvel EU som national lovgivning.CSR adresserer globale udfordringer, hvorfor de fleste virksomheder refererer til globale princip…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere