Event

Due Dilligence i Bygge- og anlægsbranchen - Workshop 2 med MKI og Green Network

Green Network

www.greennetwork.dk

  • greennetwork@greennetwork.dk
  • 70 25 40 70
  • Roms Hule 8, 2. tv, 7100 Vejle
Se profil  
Type: Workshop
Start dato: 22.11.2017
Start tidspunkt: 9:00
Sted: MKI Sekretariatet hos Erhvervsstyrelsen, Langelinie Alle 17, 2100 København Ø
Tilmeld  

Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd (MKI) inviterer i samarbejde med Green Network til et træningsforløb med workshops om due diligence-processer inden for bygge- og anlægsbranchen. Anden workshop finder sted 22. november 2017.

Byggeri- og anlægsbranchen har traditionelt været præget af en række sager om dårlige arbejdsforhold, ulykker, lave lønninger og stort ressourceforbrug. Inden for de seneste par år er der kommet fokus på at øge ansvarligheden og bæredygtigheden i branchen. En del af dette fokus er på nødvendigheden af styring gennem due diligence-processer også kaldet nødvendig omhu. En del virksomheder i byggebranchen har igangsat enkelte CSR-relaterede aktiviteter, men kun få er bevidste om værdien af hele due diligence-processen som styringsværktøj i deres virksomhed. Det får de mulighed for nu gennem MKI og Green Networks workshops om due diligence-processer.

MKI og Green Network har indgået et samarbejde om at tilbyde et træningsforløb med to workshops, som hver især behandler to faser af due diligence-processen. Der stilles krav om et fokus på due diligence-processer i §99 a i den danske årsregnskabslov, der gør det lovpligtigt for store danske virksomheder at rapportere på deres samfundsansvar.  MKI er det danske nationale kontaktpunkt for OECDs retningslinjer. Retningslinjerne stiller specifikke krav om fokus på due diligence. Green Network er et markedsledende rådgivningshus inden for CSR, med mere end 20 års erfaring med at rådgive og træne virksomheder i forretningsdrevet samfundsansvar. Derudover præsenterer følgende organisationer og personer:

  • MT Højgaard A/S, v. Teresa Tørslev, Afdelingschef - HR-operations
  • MOE A/S, v. Morten Andersson, IT & Udviklingschef, CIO
  • Sekretariatet for Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar, Hanne Ullum

Praksisnær tilgang

I forløbet og på disse workshops vil tilgangen til arbejdet med CSR og due diligence inden for byggeri- og anlægsbranchen være rettet mod virksomhedernes praksis. Træningen vil blandt andet gøre brug af konkrete cases fra store som små virksomheder, der vil fortælle om deres erfaringer med de forskellige stadier i due diligence-processen. Som virksomhed får du således kendskab til, hvad forventningerne er til due diligence-processer inden for byggebranchen. Det inkluderer både viden, men også praktiske værktøjer til at få implementeret processerne i netop din virksomhed.

Målbare resultater

Deltagerne i dette træningsforløb vil blive tilbudt en specialudgave af Green Network’s CSR Kapacitetsmåling. Den dokumenterer ikke alene effekten af at deltage i træningsforløbet, men tilvejebringer også information, som de deltagende virksomheder kan anvende i forhold til CSR-rapportering i årsregnskabsloven §99 a eller til standarder som eksempelvis UN Global Compact.

Praktisk information

Forløbet vil blive afviklet over 2 workshops fordelt på 2 dage med 5 timer pr. dag. De to dage er placeret med fire ugers mellemrum, og i den mellemliggende periode vil deltagerne blive stillet en opgave, der skal løses indenfor rammerne af den enkelte virksomhed.

Datoerne for forløbet annonceres snarest.

Underviserne på kurset vil være rådgiverne Thomas Kjærgaard og Thue Birk fra Green Network, som begge har mange års erfaring i at rådgive og træne virksomheder i forretningsdrevet samfundsansvar.

Se programmet for workshoppen og tilmeld dig her: http://www.greennetwork.dk/duedilligenceworkshops

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere