Dyrevelfærd – et vigtigt element i ansvarlig fødevareproduktion

Også Dyrenes Beskyttelse tager med til Responsible Food-konferencen den 26. november. Dels for at udbrede kendskabet til deres kampagne for bedre dyrevelfærd for kyllinger - og dels for at hente inspiration, fortæller retail manager Henrik Westh

Ansvarlig dyrevelfærd .

09.11.2015

Lars Münter, CSR.dk

Responsible Food-konferencen har sat et program, der sigter mod at komme hele vejen rundt om fødevaresektorens indsats for bæredygtighed i egne rækker og over for forbrugeren. Med paneldebat, miniseminarer, markedsplads og i massevis af cases med praktiske erfaringer, sættes der for en dag fokus på ansvarligheden fra fødevarernes oprindelse, over deres forarbejdning til deres brug og bortskaffelse. Programmet rummer eksempler og budskaber fra en stor del af ansvarlighedsindsatsen, men det er et kæmpeområde at gabe over, og alle de vigtige dagsordener kæmper om pladsen.
 
Det brede program har her - et par uger før dagen - trukket godt med deltagere til, og blandt dem er Henrik Westh, Retail Manager i Dyrenes Beskyttelse. Hans primære interesse ligger naturligt nok på det første led i værdikæden, men han vil med lige så stor glæde overvære de mange cases fra de efterfølgende led og paneldebatten, der går på tværs af kæden. For Dyrenes Beskyttelses indsats retter sig i høj grad også mod fødevareproducenter, detailhandlen og os forbrugere, og oveni forventer han at få nye vinkler til sit arbejde og hente inspiration.
”Danskerne vil have klar besked om niveauet af dyrevelfærd i deres fødevarer. I en ny undersøgelse, som ANALYSE DANMARK har foretaget for Dyrenes Beskyttelse, svarer 71 procent, at både detailhandlen og fødevareproducenterne skal gøre mere for at oplyse om dyrevelfærd. Det har naturligvis stor betydning for fødevareproducenter og detailhandlen, at det forholder sig sådan, og vi er derfor gået i dialog med dem om at informere mere åbent og transparent om dyrevelfærden i de fødevarer de sælger” beretter Henrik Westh og tilføjer: ”Alle har et ansvar – primærproducenterne, slagterierne, fødevarevirksomhederne, butikkerne og forbrugerne – men hvor stort et ansvar kan vi lægge over på forbrugernes skuldre? Skal forbrugerne kunne gøre en forskel, skal de i hvert fald som minimum have klar besked. Her har fødevareproducenterne og detailhandlen et stort ansvar”.

En bred kontakt til branchen
Endelig har det stor betydning for Henrik Westh, at han som kontaktperson til fødevareproducenter og detailhandlen har mulighed for at møde repræsentanter fra disse brancher. Med i sin taske har han nemlig et kyllingemanifest, som ca. 10.000 personer til dato har tilsluttet sig på kyllingemanifest.dk. ”Tilbage til den gode kylling” er kampagnens slogan, og det går kort og godt ud på at få flere af de gode kyllinger tilbage i butikkernes kølediske.
 
”Der er simpelthen et akut behov for at forbedre industrikyllingernes velfærd. Hvert år opdrættes knap 112 millioner danske industrikyllinger. Kun en forsvindende lille del af dem, under 1 %, har mulighed for at leve et normalt kyllingeliv med adgang til det fri. Resten lever i store haller uden dagslys, uden adgang til det fri og uden plads til at bevæge sig på. De vokser sig slagtemodne på under 42 dage. Så hurtigt at deres ben ikke kan bære dem, og deres indre organer ikke kan følge med. En trist udvikling, som vi ønsker at sætte fokus på med lanceringen af Dyrenes Beskyttelses kyllingemanifest ” fortæller Henrik Westh, som samtidig opfordrer alle til at tilslutte sig manifestet på kyllingemanifest.dk.
 
Med sit store engagement i fødevarer og dyrevelfærd ærgrer det Henrik Westh, at lige præcis dyrevelfærd ikke har sit eget seminar på konferencens program, men så meget desto mere glæder han sig over, at han kan se Unilever, Thise og COOP på talerstolen. For alle har de sat dyrevelfærd på deres dagsorden, og det bliver interessant at høre, hvor meget de vægter det i deres indlæg på konferencen, siger han.
 
Responsible Food finder sted d. 26. november i Natur & Biovidenskabelig Fakultets festauditorium på Frederiksberg, og programmet byder blandt andet på gæstetaler ved Forbrugerrådet Tænk’s formand Anja Philip og associeret professor ved KU-Food Matters Frank Sejersen. Der er garanti for to indlæg, som kommer til at dække mange ansvarlighedsdagsordener på fødevareområdet.
 
Derudover har konferencen en stribe seminarer med stærke cases og om centrale emner inden for ansvarlighed, paneldebat med nogle af hovedaktørerne inden for fødevareansvarlighed. Der vil også være en markedsplads, hvor alle interessenter inden for dagens tema kan mødes til en udveksling af visitkort og holdninger. Læs mere om konferencen og tilmeld på www.csr-link.dk.

Dansk Standard

Sponseret

Global standard for bæredygtighed i event-, møde-, sports- og oplevelsesbranchen nu på dansk.

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

27.01.2025

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Folkekirkens Nødhjælp
Event
Invest in Women: En aften for forandring i verden ~ Folkekirkens Nødhjælp

Gå ikke glip af årets mest inspirerende aften! Deltag i velgørenhedsarrangementet Invest in Women i Moltkes Palæ. En spændende aften om kvinders økonomiske empowerment og ligestilling – med stærke keynote-speakers og netværk.

Dato

06.02.2025

Sted

Moltkes Palæ, Dronningens Tværgade 2, 1302 København K

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus i Energiledelse - ISO 50001

Med ISO 50001 bliver du klar til at efterleve det nye Energy Efficiency Directive, der i 2024 vil gøre det lovpligtigt for flere virksomheder end hidtil at implementere et certificeret energiledelsessystem eller genneføre et energisyn.

Dato

24.02.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: LCA for ESG/CSRD reporting and the role of AI

In today’s rapidly evolving sustainability landscape, regulations place increasing demands of data transparency and sustainability reporting. Transparency in environmental impacts and sustainability strategies is no longer optional—it's essential.

Dato

25.02.2025

Tid

15:00

Sted

Online

CABI
Webinar
Kort og godt om de nye sygedagpengeregler

Pr. 1. januar 2025 er sygedagpengereglerne blevet opdateret. Det ændrer, hvordan og hvor ofte kommunen skal lave opfølgning, når dine medarbejdere er sygemeldte. På dette webinar får du en gennemgang af de nye regler, og hvilken betydning det får for dig som arbejdsgiver.

Dato

26.02.2025

Tid

08:30

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
Kursus i Svanemærket renovering

Du får en dybdegående gennemgang af Svanemærkets krav til renovering af byggeri. Kurset tager udgangspunkt i kriteriegeneration 2 for renovering, der bl.a. stiller krav til miljøundersøgelser og kortlægning af eksisterende byggeri, energi, klima, ressourceeffektivitet, cirkulær økonomi, indeklima, materialer og kemi.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Hindsgavl Slot, Middelfart