Dyrevelfærd – et vigtigt element i ansvarlig fødevareproduktion

Også Dyrenes Beskyttelse tager med til Responsible Food-konferencen den 26. november. Dels for at udbrede kendskabet til deres kampagne for bedre dyrevelfærd for kyllinger - og dels for at hente inspiration, fortæller retail manager Henrik Westh

Ansvarlig dyrevelfærd .

09.11.2015

Lars Münter, CSR.dk

Responsible Food-konferencen har sat et program, der sigter mod at komme hele vejen rundt om fødevaresektorens indsats for bæredygtighed i egne rækker og over for forbrugeren. Med paneldebat, miniseminarer, markedsplads og i massevis af cases med praktiske erfaringer, sættes der for en dag fokus på ansvarligheden fra fødevarernes oprindelse, over deres forarbejdning til deres brug og bortskaffelse. Programmet rummer eksempler og budskaber fra en stor del af ansvarlighedsindsatsen, men det er et kæmpeområde at gabe over, og alle de vigtige dagsordener kæmper om pladsen.
 
Det brede program har her - et par uger før dagen - trukket godt med deltagere til, og blandt dem er Henrik Westh, Retail Manager i Dyrenes Beskyttelse. Hans primære interesse ligger naturligt nok på det første led i værdikæden, men han vil med lige så stor glæde overvære de mange cases fra de efterfølgende led og paneldebatten, der går på tværs af kæden. For Dyrenes Beskyttelses indsats retter sig i høj grad også mod fødevareproducenter, detailhandlen og os forbrugere, og oveni forventer han at få nye vinkler til sit arbejde og hente inspiration.
”Danskerne vil have klar besked om niveauet af dyrevelfærd i deres fødevarer. I en ny undersøgelse, som ANALYSE DANMARK har foretaget for Dyrenes Beskyttelse, svarer 71 procent, at både detailhandlen og fødevareproducenterne skal gøre mere for at oplyse om dyrevelfærd. Det har naturligvis stor betydning for fødevareproducenter og detailhandlen, at det forholder sig sådan, og vi er derfor gået i dialog med dem om at informere mere åbent og transparent om dyrevelfærden i de fødevarer de sælger” beretter Henrik Westh og tilføjer: ”Alle har et ansvar – primærproducenterne, slagterierne, fødevarevirksomhederne, butikkerne og forbrugerne – men hvor stort et ansvar kan vi lægge over på forbrugernes skuldre? Skal forbrugerne kunne gøre en forskel, skal de i hvert fald som minimum have klar besked. Her har fødevareproducenterne og detailhandlen et stort ansvar”.

En bred kontakt til branchen
Endelig har det stor betydning for Henrik Westh, at han som kontaktperson til fødevareproducenter og detailhandlen har mulighed for at møde repræsentanter fra disse brancher. Med i sin taske har han nemlig et kyllingemanifest, som ca. 10.000 personer til dato har tilsluttet sig på kyllingemanifest.dk. ”Tilbage til den gode kylling” er kampagnens slogan, og det går kort og godt ud på at få flere af de gode kyllinger tilbage i butikkernes kølediske.
 
”Der er simpelthen et akut behov for at forbedre industrikyllingernes velfærd. Hvert år opdrættes knap 112 millioner danske industrikyllinger. Kun en forsvindende lille del af dem, under 1 %, har mulighed for at leve et normalt kyllingeliv med adgang til det fri. Resten lever i store haller uden dagslys, uden adgang til det fri og uden plads til at bevæge sig på. De vokser sig slagtemodne på under 42 dage. Så hurtigt at deres ben ikke kan bære dem, og deres indre organer ikke kan følge med. En trist udvikling, som vi ønsker at sætte fokus på med lanceringen af Dyrenes Beskyttelses kyllingemanifest ” fortæller Henrik Westh, som samtidig opfordrer alle til at tilslutte sig manifestet på kyllingemanifest.dk.
 
Med sit store engagement i fødevarer og dyrevelfærd ærgrer det Henrik Westh, at lige præcis dyrevelfærd ikke har sit eget seminar på konferencens program, men så meget desto mere glæder han sig over, at han kan se Unilever, Thise og COOP på talerstolen. For alle har de sat dyrevelfærd på deres dagsorden, og det bliver interessant at høre, hvor meget de vægter det i deres indlæg på konferencen, siger han.
 
Responsible Food finder sted d. 26. november i Natur & Biovidenskabelig Fakultets festauditorium på Frederiksberg, og programmet byder blandt andet på gæstetaler ved Forbrugerrådet Tænk’s formand Anja Philip og associeret professor ved KU-Food Matters Frank Sejersen. Der er garanti for to indlæg, som kommer til at dække mange ansvarlighedsdagsordener på fødevareområdet.
 
Derudover har konferencen en stribe seminarer med stærke cases og om centrale emner inden for ansvarlighed, paneldebat med nogle af hovedaktørerne inden for fødevareansvarlighed. Der vil også være en markedsplads, hvor alle interessenter inden for dagens tema kan mødes til en udveksling af visitkort og holdninger. Læs mere om konferencen og tilmeld på www.csr-link.dk.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Lanceringswebinar: Svanemærkets nye krav til rengøringsservice og vinduespolering

Relateret indhold

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

19.11.2024Plastic Change

Sponseret

167 organisationer i opfordring til verdens ledere: Plastikproduktionen skal ned!

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 2. januar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

02.01.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 2nd January: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our free Q&A webinar to learn more.

Dato

02.01.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimarapportering scope 1 og 2

Er din virksomhed klar til at indsamle data og beregne scope 1 og 2, så I kan være i overensstemmelse med de nyeste rapporteringsstandarder? Klimarapportering er i stigende grad et krav fra både investorer, kunder og myndigheder, og en korrekt rapportering af klimaregnskabets scope 1 og 2-emissioner er et centralt skridt mod at forstå og reducere jeres samlede klimapåvirkning.

Dato

07.01.2025

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Bureau Veritas
Seminar
Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

Are you a food safety auditor or responsible for managing food safety in your business? Join us for a comprehensive seminar designed to keep you at the forefront of food safety standards and practices.

Dato

08.01.2025

Tid

08:45

Sted

Middelfart / MS Teams