egetæppers CSR rapport 2016/2017

For første gang er § 99a inkluderet i rapporten, som derved har fået et helt nyt fokus på CSR i relation til forretningsmodellen og risikostyring. Det har åbnet for nye interessante vinkler på vores indsats for at skabe en mere bæredygtig verden.

Rawline Scala - Velvet Bloom.

Det sidste år har budt på store ændringer på den globale scene, i ege-koncernen og i CSR-regi. Storbritanniens exit fra EU skaber påvirkninger helt ind i egetæppers forretning og har tvunget os til at holde lidt igen med en række investeringer og strategiske planer. Vi arbejder imidlertid videre på at styrke forretningen, så fremtidens udfordringer fortsat fører til positive resultater og bæredygtige løsninger.

Det var med stor glæde, vi i november annoncerede opkøbet af tyske Carpet Concept, der er markedsleder indenfor produktion og salg af vævede tæpper til kontraktmarkedet i Tyskland. Det har uden tvivl styrket egetæppers position på dette vigtige marked. 

På den danske scene er nye paragraffer i Årsregnskabsloven, som påvirker egetæpper, trådt i kraft, hvilket har sendt os ud på en rejse i risikostyring indenfor CSR. Det har i dén grad åbnet vores øjne for nye muligheder og sat fokus på sammenhængen mellem egetæppers forretningsmodel og vores CSR-arbejde. Vi har derfor påbegyndt implementering af vores CSR-politik og relevante CSR-initiativer på alle fabrikker i koncernen. Bl.a. vil vi fremover indsamle data fra både de danske og udenlandske fabrikker og basere vores CSR-rapport på disse. Det giver os et bedre overblik og åbner dermed flere muligheder for at skabe en bæredygtig fremtid.

Leverandørstyring er et af de områder, vi har fastholdt stort fokus på i årets løb. Vi har besluttet at udvide CSR-indsatsen yderligere for en række strategisk vigtige leverandører. Målet er at udvikle partnerskaber og optimere produktudviklingen i retning af større bæredygtighed på produktniveau og i værdikæden. I årene fremover vil partnerskaber med leverandørerne derfor styrkes.

Medarbejdertrivsel er fortsat også på dagsordenen, og der er i årets løb gennemført en lang række initiativer på afdelingsniveau for at skabe større arbejdsglæde. Medarbejdernes trivsel er i sidste ende afgørende for virksomhedens succes, og derfor er vi glade for at konstatere, at vi fortsat har mange jubilarer blandt os, som har været på egetæpper i 30, 40 og 50 år.

Overordnet set har CSR-indsatsen i år handlet om at styrke og udvikle de eksisterende tiltag på egetæpper. Det er en fornøjelse at se de gode initiativer sprede sig som ringe i vandet i koncernen og vores værdikæde. På baggrund af de gode resultater har vi stadig en forventning om at nå vores mål om at blive den tæppeproducent i verden, der er bedst til CSR. Vores benchmarking målinger viser, at vi allerede er godt på vej.

Vi ønsker god fornøjelse med CSR-rapporten, hvor vi viser årets resultater frem og kommer med et bud på, hvordan egetæpper vil løse de kommende års udfordringer indenfor CSR.

31.05.2023egetæpper a/s

Sponseret

Ege Carpets styrker ledelsen med ny global direktør for marketing, produkt og bæredygtighed

08.05.2023egetæpper a/s

Sponseret

Tæppegigant udskifter latexlim med genanvendt lim fra knuste bilruder

31.10.2022egetæpper a/s

Sponseret

Carpet can help reduce energy costs up to 13%

05.07.2022egetæpper a/s

Sponseret

Ege Carpets Bæredygtighedsrapport 2021/2022

13.06.2022egetæpper a/s

Sponseret

Why architects and designers should use cradle to cradle certified® products in sustainable interior projects

09.06.2022egetæpper a/s

Sponseret

How to understand an EPD and work around its pitfalls