egetæpper modtager EU-miljøpris

Mens århundreders varmeste forår i Danmark vidner om klimaforandringer, har egetæpper netop modtaget en fornem miljøpris fra EU for arbejdet med at sikre en mere bæredygtig fremtid.

Tæppegarner af brugte fiskenet og bagsider af brugte vandflasker gør egetæpper til et bæredygtigt valg.

19.06.2018

Sponseret

Mette Frydensbjerg Jacobsen, egetæpper a/s

Management Award for Sustainable Development

22 års målrettet miljøarbejde sikrer egetæpper prisen Management Award for Sustainable Development. ”Vi er utroligt stolte over den anerkendelse, der ligger i at modtage prisen for miljøledelse”, fortæller egetæppers CEO, Svend Aage Færch Nielsen. ”I 2013 besluttede vi, at vi vil være den tæppeproducent i verden, der er bedst til CSR. Vi tror på, at bæredygtighed betaler sig, og vi ser denne pris som et tegn på, at vi er på rette vej.”

Bæredygtighed i kerneforretningen
egetæpper modtager prisen, fordi virksomheden har gjort arbejdet med miljø til en del af kerneforretningen – både på det strategiske plan og på det helt konkrete produktplan. Siden 1996 har egetæpper arbejdet systematisk på at mindske belastningen af miljøet. ”Da vi begyndte at arbejde med miljøledelse i 1996, var det et frivilligt tilvalg. I dag ser vi anderledes på det. Som virksomhed har vi et ansvar for ikke at påvirke verden negativt,” siger Svend Aage Færch Nielsen.

Derfor anvender egetæpper certificeringen Cradle to Cradle som bæredygtighedsramme for arbejdet med miljø. Cradle to Cradle er visionen om en verden, hvor mennesker sætter et positivt fremfor negativt fodaftryk miljømæssigt. Det er én af de mest krævende produktcertificeringer, der findes.

Resultatet af arbejdet med Cradle to Cradle ses blandt andet i egetæppers produkter, som i høj grad består af genanvendte materialer. ”Tæppegarnet består af genanvendte fiskenet og andet industrielt affald, og flisebagsiderne er fremstillet af genbrugte plastikflasker,” forklarer Svend Aage Færch Nielsen. ”De rør, som tæpperne er rullet omkring under levering, er lavet af genbrugsplast, og kasserne til tæppefliser laves af genbrugspap. Vi renser og genanvender vores spildevand, og derudover genanvender vi varmen fra produktionsanlæggene som fjernvarme. Alle tiltag er med til at reducere forureningen, øge genanvendelsen og fremme den cirkulære økonomi.”

Partnerskaber løfter resultatet
For at leve op til de strenge krav i Cradle to Cradle har egetæpper indgået et tæt partnerskab med blandt andet Vugge til Vugge Danmark. Samarbejdet skal hjælpe egetæpper med at nå den øverste vision: at få alle tæpper Cradle to Cradle-certificeret. Ørsted er en anden vigtig partner. Via et klimapartnerskab har de siden 2013 hjulpet egetæpper med at finde energibesparende indsatsområder.

Facts

  • EUs miljøpriser uddeles hvert andet år til de mest miljøbevidste virksomheder i Europa. Formålet med priserne er at fremme innovative og bæredygtige tiltag på miljøområdet.
  • egetæpper har i dag 47 Cradle to Cradle-certificerede produkter, som tilsammen udgør 87% af virksomhedens salg til kontraktmarkedet, der blandt andet tegnes af kontorer, hoteller og butikker.

31.05.2023egetæpper a/s

Sponseret

Ege Carpets styrker ledelsen med ny global direktør for marketing, produkt og bæredygtighed

08.05.2023egetæpper a/s

Sponseret

Tæppegigant udskifter latexlim med genanvendt lim fra knuste bilruder

31.10.2022egetæpper a/s

Sponseret

Carpet can help reduce energy costs up to 13%

05.07.2022egetæpper a/s

Sponseret

Ege Carpets Bæredygtighedsrapport 2021/2022

13.06.2022egetæpper a/s

Sponseret

Why architects and designers should use cradle to cradle certified® products in sustainable interior projects

09.06.2022egetæpper a/s

Sponseret

How to understand an EPD and work around its pitfalls