Etiske investeringer – dialog eller sortlisting?
Hvad er mest ansvarligt – at undlade investeringer i virksomheder med flosset etik? Eller at bruge investeringerne til at påvirke gennem aktivt ejerskab? Mød investeringsanalytiker Pelle Pedersen, PKA, på minikonference om "CSR-kriser & dilemmaer" 29. nov
Markedet for socialt ansvarlige investeringer er i vækst, og interessen er ikke kun drevet af moral og etik. Nylige undersøgelser viser, at der rent faktisk også er et højere aktieafkast fra virksomheder, som har orden i eget CSR-hus.
Men hvad er en ansvarlig investering egentlig? Er det mest ansvarligt at sortliste firmaer eller sektorer, der er skadelige for miljø og mennesker, og at undlade investeringer i virksomheder med flosset etik?
Eller er det mere ansvarligt at bruge investeringerne til at påvirke gennem aktivt ejerskab? Eller ved aktivt at tilvælge virksomheder, som har til formål at skabe positiv samfundsværdi?
Det er nogle af de overvejelser, der ligger til grund for, hvordan ét af Danmarks største pensionsselskaber, PKA, vælger at investere 250 mia. af vores pensionskroner.
Men er det overhovedet muligt at investere med det formål at skabe et rentabelt afkast, uden at gå på kompromis med etik og ansvarlighed? Og hvad giver det af dilemmaer og udfordringer i praksis?
Få indblik i, hvordan investeringsanalytiker Pelle Pedersen, PKA, arbejder med socialt ansvarlige investeringer (SRI) og impact investeringer, når vi d. 29. november holder minikonference om CSR-kriser og dilemmaer.
På minikonferencen vil du også møde:
- Kommunikationsdirektør Stine Hove Marsling, der til dagligt arbejder med samfundsansvar i Danske Spil
Dells regionale Corporate Sustainability chef, Louise Koch, som vil fortælle om hvordan IT-virksomheden vendte mediekrise til styrket forretning.
Social business ekspert Tania Ellis, som vil indlede minikonferencen med en introduktion af globale trends og cases på (håndtering af) forskellige former for CSR-kriser og dilemmaer.
Undervejs vil der være rig mulighed for at diskutere, netværke og udveksle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forebygge - og i værste fald - håndtere situationen, hvis CSR-krisen virkelig kradser.
Minikonferencen er for dig som:
Arbejder med samfundsansvar og kommunikation
Ønsker konkret inspiration og idéer til egen praksis
Vil have indblik i andres praktiske erfaringer
Har lyst til at møde og netværke med andre fagfolk med samme interesser som dig.