EU-enighed om reglerne for biobrændstoffer

Nu skal der loft over andelen af biobrændstoffer baseret på fødevareafgrøder, og der skal fastsættes nationale mål for biobrændstoffer baseret på affald og restprodukter.

29.04.2015

CSR.dk

Europa-Parlamentet har i går godkendt det forslag til en aftale, som Rådet havde fremlagt, og der er dermed opnået enighed i EU om de fremtidige regler for biobrændstoffer.

Læs også: Mærsk vil nedsætte CO2-udledningen markant

”Biobrændstoffer kommer til at yde et væsentligt bidrag, når vi fremover skal reducere udledningen af CO2 fra transporten. Det er derfor rigtig godt, at vi med denne aftale får drejet forbruget af biobrændstoffer i EU over i retning af mere bæredygtige produkter. Det er vigtigt, at vi ikke alene har nationale instrumenter til rådighed, men også råder over fælles EU-instrumenter med effekt på et større marked”, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen

Aftalen indebærer, at der sættes et loft over den andel af biobrændstoffer baseret på fødevareafgrøder, som kan anvendes, når EU´s mål for vedvarende energi i transport i 2020 skal opnås. Samtidig skal hver medlemsstat fastsætte et nationalt mål for den andel, som skal opfyldes af såkaldt avancerede biobrændstoffer baseret på affald og restprodukter.

Biobrændstoffer baseret på affald og restprodukter har typisk en lavere CO2-udledning end konventionelle biobrændstoffer baseret på fødevareafgrøder, og de vil derfor være en vigtig brik i bestræbelserne på at nedbringe udledningerne fra transportsektoren.

På nuværende udviklingsstadie er biobrændstoffer på affald og restprodukter dog oftest dyrere at fremstille end konventionelle biobrændstoffer, og de har derfor sværere ved at slå igennem på markedet.

Læs også: DSV-topchef: Grønt transportudspil fra regeringen er positivt

”Det er positivt, at EU sender et signal til industrien om, at det er den retning, vi gerne vil bevæge os i. Konkret er jeg især glad for, at medlemsstaterne nu skal fastsætte nationale mål for brugen af såkaldt avancerede biobrændstoffer, som er baseret på affald og restprodukter. Med de nationale mål vil vi give disse biobrændstoffer et fodfæste på markedet og dermed skubbe industrien i gang”, siger Rasmus Helveg Petersen og fortsætter:

”Selv om Danmark generelt gerne havde set et mere ambitiøst resultat, er jeg sikker på, at aftalen både vil gavne klimaet og fremme udviklingen inden for bæredygtige og biobaserede industrigrene, hvor europæiske - herunder også danske - virksomheder har gode forudsætninger for at deltage”.

- JKK 

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

13.05.2025Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Fra gamle jeans til sneakers: Samarbejde mellem VAER og Folkekirkens Nødhjælp forener mode og miljø

13.05.2025Freehand Coffee Company A/S

Sponseret

Moral er godt, Dobbeltmoral er ikke dobbelt så godt!

13.05.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Fra kollegieværelse til global cirkularitet

09.05.2025ista Danmark A/S

Sponseret

Energieffektivisering og bæredygtighed med ista

09.05.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

08.05.2025SustainBusiness

Sponseret

Økonom og forsker: normalisér degrowth

08.05.2025SustainBusiness

Sponseret

Udfordringer og løsninger med Kasper Benjamin Reimer Bjørkskov

07.05.2025Plastic Change

Sponseret

Nye EU-regler skal stoppe forurening med plastik-pellets

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Forår 25 - Kolding

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

14.05.2025

Tid

09:00

Sted

Kolding

Dakofa
Seminar
HYBRID-SEMINAR EU-aftalen om et udvidet producentansvar for tekstiler

I februar 2025 blev der indgået en foreløbig aftale mellem Rådets formandskab og repræsentanterne for Europa-Parlamentet om, at medlemsstaterne skal indføre et obligatorisk udvidet producentansvar for tekstiler. I marts blev den foreløbige aftale godkendt af Rådet og Parlamentet, men inden den formelt kan vedtages, skal den igennem en juridisk gennemlæsning.

Dato

14.05.2025

Tid

12:30

Sted

Dakofa, Vesterbrogade 149, Bygning D, 4. sal, KBH V / Online

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Mini MBA – Lederuddannelse

Aros Mini MBA er Danmarks mest ambitiøse Mini MBA – udviklet i tæt samarbejde med landets førende ledelsesekspert, professor Steen Hildebrandt. Lederuddannelsen indfører dig i de klassiske MBA-fag og giver dig samtidig det mest aktuelle inden for ledelse.

Dato

15.05.2025

Tid

08:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Cabi
Webinar
Hvordan gearer du din virksomhed til en mangfoldig medarbejdergruppe?

Mangel på arbejdskraft kalder på, at du som leder både er i stand til at ansætte og fastholde ledige fra kanten af arbejdsmarkedet, så virksomheden fortsat har nok arbejdskraft. Dette webinar giver dig viden og værktøjer til, hvordan du kan skabe de helt rette rammer, så alle medarbejdere, også dem med særlige behov, kan bidrage og trives.

Dato

15.05.2025

Tid

08:30

Sted

Online

PwC Danmark
Webinar
Mastering the New PPWR

—Unlocking Opportunities in Sustainable Packaging

Dato

15.05.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
Kursus i Svanemærket renovering

Du får en dybdegående gennemgang af Svanemærkets krav til renovering af byggeri. Kurset tager udgangspunkt i kriteriegeneration 2 for renovering, der bl.a. stiller krav til miljøundersøgelser og kortlægning af eksisterende byggeri, energi, klima, ressourceeffektivitet, cirkulær økonomi, indeklima, materialer og kemi.

Dato

15.05.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn