Fårup Sommerland vil være endnu grønnere

Nu er det er ikke kun skoven, der bliver grønnere i Fårup Sommerland. Forlystelsesparken vil selv arbejde på at blive grønnere ved at gennemføre flere bæredygtige tiltag igennem projektet ”Bæredygtig vækst i små og mellemstore virksomheder".

Der er nemlig store ambitioner om at blive et endnu grønnere sommerland. Siden Fårup Sommerland blev screenet i december 2017, er der allerede gennemført et af de pointerede bæredygtighedstiltag til denne sæson, hvor solfangere er blevet installeret og med til at opvarme forlystelsesparkens bølgebassin. Fårup Sommerland er en del af projektet sammen med 99 andre nordjyske små og mellemstore virksomheder. ”Vi takkede ja til at deltage i projektet ”Bæredygtig vækst i små og mellemstore virksomheder” (SMV-projektet), da det kunne være interessant at få input fra andre, der kunne have nye ideer og andre erfaringer end vi har. Og så synes vi grundlæggende, det er et godt projekt. Derfor vælger vi også at søge videre til konsulentforløbet,” fortæller teknisk chef i Fårup Sommerland, Tue Albrektsen.

At søge støtte til et konsulentforløb er en del af projektet. Først får virksomheden en bæredygtighedsscreening af et hold eksperter fra den lokale kommune, erhvervscenter, Aalborg Universitet, Eniig og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark, der undersøger virksomheden for energi- og ressourcepotentialer. Findes der potentialer for bæredygtige tiltag, kan virksomheden søge støtte på op til 60.000 kr. til et konsulentforløb til udarbejdelse af en grøn forretningsmodel uden egen finansiering. Den grønne forretningsmodel kan f.eks. være at virksomheden gør en eksisterende proces grønnere, som Fårup Sommerlands valg af vedvarende energikilder til at opvarme pools.

Bliver en del af bæredygtigt netværk
Efter at have fået en bæredygtighedsscreening vil Fårup Sommerland melde sig ind i netværket. ”Vi går med i NBE for at være en del af et netværk, der kan give os inspiration og redskaber til optimering af forhold omkring bæredygtighed. Fårup Sommerland ligger midt i naturen, og skoven er vores tema – og derfor er naturen en del af vores DNA, og det har selvfølgelig for os en betydning for, hvordan vi kan blive mere bæredygtige. Vi forventer, at vi med samarbejdet over tid kan udvikle en række think-smarter initiativer, der kan være med til at gøre forretningen grønnere uden det giver flere udgifter.” fortæller Per Dam, adm. Direktør i Fårup Sommerland.

De nye initiativer vil både være synlige og usynlige for besøgende og medarbejdere: ”Vi har til denne sæson allerede gjort et par små tiltag, men forventer at samarbejdet med NBE og det netværk der følger med kan give os endnu flere ideer og løsninger, vi kan bruge til at gøre forretningen grønnere uden at øge omkostningerne. Vi ønsker også at kommunikere vores politik bedre ud til medarbejderne, så det bliver en del af vores DNA. Og så er der naturligvis alle de muligheder, der ligger i ny teknologi, som vi hele tiden ønsker at være opdateret på. Det forventer vi også at få inspiration af igennem NBE.” udtaler Tue Albrektsen.

De nye bæredygtige tiltag skal være med til at gøre Fårup Sommerland til en forlystelsespark, der både tænker og agerer miljøvenligt. ”Vi vil altid forsøge at vælge de mest miljøvenlige løsninger, når vi køber ind og projekterer nye bygninger og anlæg. Vi kigger også hele tiden på at optimere vores eksisterende anlæg og installationer, så de er tidssvarende og bruger mindst muligt energi,” fortæller Tue Albrektsen.

Nordjyske virksomheder griber muligheden
Projektet ”Bæredygtig vækst gennem energi- og ressourceeffektive små og mellemstore virksomheder” er en stor mulighed for i alt 100 nordjyske virksomheder. ”Vi er glade for, hvor godt virksomhederne har taget i mod projektet. Vi arbejder på højtryk for at kunne nå screeninger ved alle interesserede virksomheder i år. Derudover ser vi meget frem til at følge de 65 virksomheder, der bliver udvalgt til at deltage i konsulentforløbet. Forløbet byder nemlig på individuel sparring med fokus på styrkede konkurrencefordele via bæredygtige projekter og det vil skabe vækst, der har en positiv effekt på miljøet og på bundlinjen for virksomhederne,” udtaler Niels Martin Frandsen, der er projektleder for projektet.

Fårup Sommerland tog, som den første virksomhed i Jammerbugt Kommune, imod tilbuddet om en ressourcescreening. Til august vil yderligere fem virksomheder fra Jammerbugt Kommune få en ressourcescreening. Det drejer sig om virksomhederne: TV2/NORD, Feriecenter Slettestrand, Golding Byg, Granly Entreprenør og Granly Tømrer- og Snedkerforretning.

Læs mere om projektet her

https://nben.dk/smv

Grønne omstillings-hjerner samles i Aalborg

26.02.2023Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Sponseret

06.07.2021Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Sponseret

Cirkulær innovation for fremtiden

Podcast: social bæredygtighed og ekskriminelle lærlinge

08.04.2021Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Sponseret

08.04.2021Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Sponseret

Det Cirkulære Nordjylland

03.12.2020Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Sponseret

Social bæredygtighed på rygraden

03.11.2020Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Sponseret

Bæredygtighed en døråbner til dialog