Fire trends inden for produktbranding med CSR
Hold det enkelt, sørg for at der er handling bag ordene og et reelt link til virksomhedens aktiviteter.
Cause marketing, social good advertising, goodvertising, purchase with a purpose. Et kært barn har som bekendt mange navne, og det nye barn I marketingklassen er at markedsføre produkter med CSR.
Det er drevet af nye ønsker fra forbrugerne. Man siger, at et kendt ansigt forbundet med et produkt er tæt på at være ligegyldigt for forbrugerne, og at 90% af amerikanske forbrugere siger, at det er mere sandsynligt, at de er loyale over for et brand som støtter en god sag. Det skriver den amerikanske blog Percolate.
For virksomhederne er udfordringen at forbinde deres produkt og en god sag på en troværdig måde. I USA ser man således, at de helt store vingesus og erklæring bliver erstattet af enkle og personlige budskaber. Bl.a. fordi målgruppen ofte er de skeptiske og socialt bevidste millennials.
Percolate har fire bud på de største tendenser inden for produktbranding og CSR:
Marketing til kvinder fænomenet pinkwashing accepteres ikke, og det er ikke nok at lave en reklame som gør kvinder varme om hjertet. Virksomheden bag produktet skal komme med et seriøst bidrag til at styrke kvinders rolle og rettigheder og bekæmpe diskrimination.
Ikke medarbejdere brand ambassadører - det er sådan man skal se sine ansatte. Dog er det vigtigt, at man ikke tvinger medarbejderne ind i en rolle, der ikke er en naturlig del af deres arbejde. Som da Starbucks ville have sine medarbejdere til at tale om racediskrimination hen over kaffeudleveringen.
Millennials er din bedste ven er man født omkring årtusindskiftet er man ikke bare villig til at sige god for et produkt, man har et aktivt ønske om at knytte sig til brands. Samtidig er man på udkig efter en god sag at støtte. I USA siger mere end 80 procent i denne gruppe, at CSR påvirker deres beslutning, når de køber noget. Millennials kræver adgang til information, saglighed og at det er nemt at involvere sig. Tjek f.eks. www.collectively.com som har bl.a. Carlsberg som deltager.
Enkle og direkte budskaber virker bedst store forkromede udmeldinger hører fortiden til. Det, der virker nu, er projekter som er nemme at forstå og direkte forbundet med produktet. Percolate nævner et amerikansk skomærke, som hver gang man køber et par sko, sørger for at hjælpe et menneske i nød. I Danmark kan man kigge på optikerkæden Louis Nielsen, som med Giv syn til Tanzania indsamler brugte briller og fordeler dem til synshandicappede i Tanzania.
- EHS