13.01.2014  |  Supply chain

Fisk fri for fusk

En ny DNA-test skal medvirke til at garantere, at fisk med det blå MSC-miljømærke både er bæredygtigt fanget, og at der ikke er drevet rovdrift på fisk eller miljø.

Hvis der findes bevis for, at MSC-fisk er blevet erstattet med ikke-certificerede fisk, vil producenten miste retten til at bruge MSC-mærket. Foto: Photos.com.

Ved hjælp af efterforskningsmetoder fra retsvidenskaben har den globale miljømærkeorganisation Marine Stewardship Council (MSC) iværksat en DNA-test af 320 tilfældigt udvalgte MSC-mærkede produkter.

Læs også: Bedre vilkår for bæredygtigt fiskeri

Der er tale om en test på verdensplan for at kontrollere, om mærkeordningen virker, som den skal.

”MSC’s DNA-projekt er en yderligere garanti for, at den sporbarhed, vi kræver, nu også virker. Det giver forbrugerne en tryghed for, at det blå MSC-mærke holder, hvad det lover”, siger Minna Epps, der er direktør for MSC i hele Østersøregionen.

Alle danske produkter var i orden
Resultaterne fra MSC’s DNA-test viser, at over 99 procent af de MSC-mærkede fiskeprodukter var korrekt mærkede.

På det danske marked blev en relativt begrænset testsamling på ni produkter testet, og her var alle produkter korrekt mærkede, oplyser MSC.

Læs også: Bæredygtige fisk på menuen til CSR Awards

Ud af samtlige 320 testede produkter på verdensplan, var der tre, der indeholdt DNA fra ikke-mærkede fisk. Disse sager bliver ifølge MSC undersøgt nu.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere