I Australien sælger de ligestillingsobligationer

Der er en stigende efterspørgsel efter investeringer med sociale formål som f.eks. ligestilling. Det har fået Australia Bank til at sælge obligationer med særligt fokus på mangfoldighed. Der er dog stadig langt op til det niveau, de miljø- og klimamæssige obligationer ligger på, oplyser banken.

Flere virksomheder ønsker at investere i sociale aktiviteter, blandt andet inden for ligestilling mellem kønnene. .

06.11.2017

CSR.dk

Tidligere på året rejste Australia Bank 500 millioner australske dollars fra investorer, der er opsatte på at fremme lighed mellem kønnene på arbejdsmarkedet og samtidig få et pænt afkast. Det var landets første ’kønsobligationer’. Det skriver CNN Money.

”Det sker ikke så tit, at du ser kapitalmarkeder og diversitet forene sig på den måde”, siger Eva Zileli fra National Australia Bank til CNN Money om investeringen.

De femårige obligationer fra den australske bank tilbød investorerne et årligt afkast på 3,25 procent, og udbyttet er efterfølgende blevet lånt til australske virksomheder, der arbejder for mere lighed mellem kvinder og mænd i arbejdsregi.

Voksende interesse i de sociale obligationer
Generelt oplever banken, at der er en stigende efterspørgsel efter investeringsmuligheder, der finansierer sociale projekter i den ene eller anden dur. Efterspørgslen har blandt andet skabt et behov for, at Den Internationale Kapitalmarkedssammenslutning (ICMA) i London udarbejder nye retningslinjer for gennemsigtighed for de ’sociale obligationer’, skriver CNN.

Den stigende interesse i det sociale viser sig også i Australia Banks planer for området i fremtiden – Eva Zileli fortæller til CNN, at banken vil fortsætte med at udbygge de socialt ansvarlige obligationer, både ift. ligestilling og andre temaer.

Læs også: Fortune kårer verdens bedste arbejdspladser

Trods den stigende interesse i investeringer med sociale formål ligger ’miljøobligationerne’ stadig noget højere ift. volumen. Data fra ICMA viser, at der i løbet af årets første ni måneder var blevet udstedt ’grønne obligationer’ til en værdi af mere end 80 milliarder australske dollars.

”Jeg tror ikke, at de sociale obligationer har kapaciteten til at blive lige så store som de grønne”, siger Eva Zileli til CNN. Hun tilføjer:

”Der er en begrænset mængde af udlån til at støtte op om diversitetsaktiviteter. Jeg tror ikke, der er nok udlån i den mængde, til at denne type obligationer kan nå samme niveau som klimaobligationerne”.

-CHM

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V