15.04.2016  |  Samfund

FN trækker på Grundfos-direktør

Ny FN-kommission skal i bedste CSR-ånd arbejde for at forene bærdygtighed og business. To danskere har fået plads i kommissionen, heriblandt Grundfos' administrerende direktør Mads Nipper.

FN’s 17 verdensmål ligger til grund for ny kommission, hvor en håndfuld af verdens førende erhvervsledere indtager de prestigefyldte poster. To af dem er danskerne Lise Kingo, direktør for FN’s Global Compact, og Mads Nipper, administrerende direktør i Grundfos, skriver Globalnyt.  

Sammen med cirka 25 andre topledere skal de to danskere arbejde for at omdanne de 17 verdensmål til forretningstiltag og –muligheder. Kommissionen har fået ét år til arbejdet og støttes fra dansk side med tre millioner kroner.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) kommenterer i forbindelse med udpegelsen:

”Mads Nipper og den globale kommission er et perfekt match. Grundfos er en af Danmarks store internationale virksomheder, der tager teten i forhold til at skabe bæredygtige løsninger på globale udfordringer. Og som allerede bidrager til at sætte handling bag FN’s 17 nye verdens mål om økonomisk, social og bæredygtig udvikling”, siger udenrigsministeren.

Læs også: Grundfos skal løse global vandkrise

Mads Nipper får, ud over Lise Kingo, selskab af erhvervs- og organisationsledere som Paul Polman, CEO for Unilever og kommissionens formand, Mo Ibrahim, grundlægger af Celtel og vinder af CSR Awards's ærespris i 2015.

Kommissionen skal efter planen aflægge afsluttende rapport på World Economic Forum 2017.

Læs mere om kommissionen her.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere