Forbruget af økologiske fødevarer stiger fortsat

Økologisk frilandsgris og sprøde øko-æbler er populære i Danmark. Fra 2013 til 2014 er salget af økologiske fødevarer steget med 6 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

ØKOLOGISK: Salget af økologisk kød er steget med 21 procent i 2014 sammenlignet med året før. Især er svinekød eftertragtet..

Danskernes forbrug af Ø-mærket mad stiger fortsat. Seneste opgørelse viser, at vi for alvor er blevet lune på økologisk leverpostej og friske grøntsager. Tallene for salg af økologi i Danmark er netop blevet offentliggjort og viser blandt andet en stigning i salget af økologisk svinekød på hele 35 procent i 2014.

Nye øko-tal begejstrer
I Danmarks Naturfredningsforening er landbrugspolitisk medarbejder Thyge Nygaard begejstret over den stigende interesse for økologi.
- Det er fantastisk, at efterspørgslen stiger. Den økologiske driftsform giver bedre plads til naturen og færre rester af sprøjtegift i miljøet, siger han.
Ifølge Thyge Nygaard bunder danskernes stigende forbrug af økologi blandt andet i, at vi indretter vores forbrug efter vores værdier.
- Danskerne lægger blandt andet vægt på dyrevelfærd og rene produkter uden sprøjtegift. I det hele taget udviser de stadig større hensyntagen til og bekymring for natur og miljø, siger han.

Kød, frugt og mejeri
Det er især økologisk kød, som danskerne køber mere af. Hele 21 procent steg salget af kød, pålæg og indmad fra 2013 til 2014. Økologisk svinekød oplevede den største stigning med hele 35 procent.
Danskerne foretrækker i stor stil at købe mælk, ost og æg økologisk. Disse udgør 35 procent af den samlede omsætning af økologiske varer, mens frugt og grønt indtager andenpladsen med tilsammen 23 procent.
Samlet set er salgsværdien af økologiske fødevarer i 2014 estimeret til at være 7,6 procent af det samlede salg af fødevarer i Danmark mod 7,2 procent året før.

Fakta:

  • Salget af økologiske føde- og drikkevarer i Danmark udgjorde 6,2 mia. kr. i 2014, hvilket er 6 procent mere end året før målt i løbende priser.
  • Målt i mængder (tons) er salget steget med 8 procent, da priserne i de fleste varegrupper faldt i 2014.
  • Omsætningen af økologisk kød steg med 21 pct. og udgør nu 508 mio. kr., svarende til 8 pct. af den samlede omsætning af økologiske varer.
  • Salgsværdien af frugt og grøntsager er steget med 15 procent fra 2013 til 2014. Frugt alene er steget med 19 procent.
  • Målt i mængder er salget af frugt og grøntsager steget med 21 procent, da priserne i gennemsnit faldt i 2014.

Kilde: Danmarks Statistik 

01.06.2023Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Regeringen vil ikke love mere beskyttet natur frem mod 2030

27.09.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Nyt partnerskab med NIO skal styrke beskyttede naturområder og naturformidling

20.09.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Biodiversiteten blomstrer frem på kirkernes områder

08.06.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Stor sejr for Øresund: Folketinget stopper dumpning af slam fra Lynetteholm

07.12.2021Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Kommuner tager kampen op mod enorme mængder affald

03.06.2021Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Gode nyheder for drikkevandet: Sprøjteforbud i det offentlige og for private på vej