16.10.2017  |  Medarbejder

Fremtidens arbejdsmarked kalder på ledelse, der matcher udfordringer

Indhold fra partner Hvad er dette?

Voldsom stigning i udbetalte førtidspensioner på grund af angst er et tydeligt tegn på, at tiden er inde til at revidere ledelsesrollen på fremtidens arbejdsmarked.

VirksomhedsnetværkCabi sætter fokus på Fremtidens arbejdsmarked og ledelsesrollen ved fem regionale møder. En af oplægsholderne, Martin Mølholm fra AAU, har tre gode råd:

  1. Rededinér lederrollen
  2. Genfind autoriteten
  3. Lad dig ikke forblænde af gevinsten ved selvledelse.

"Hvis man ikke tager situationen alvorlig nu, så kommer man som arbejdsgiver til at stå med alvorlige udfordringer i forhold til at løse arbejdsopgaver”, siger Martin Mølholm, som er ph.d. og adjunkt på Institut for kommunikation og psykologi på Aalborg Universitet. Martin påpeger, at det er seriøst, når medarbejderne ikke kan få enderne til at mødes grundet stigende effektivitetskrav, selvledelsesudfordringer og usikkerhed ved flere og flere projektansættelser.

Martin mener, at de ofte modsatrettede krav lægger et pres på medarbejderne, som ledere skal tage seriøst. Arbejdsorganiseringen er flere steder kompleks, og der er i mange virksomheder uudtalte forventninger, når fx mails tikker ind efter arbejdstid.

Deltag på arrangement for virksomheder og få viden om udfordringen og din rolle som leder på fem temamøder. Gratis adgang for virksomheder.

VirksomhedsnetværkCabi afholder fem temamøder i hele landet fra 25. oktober til 7. december i Aarhus, Næstved, Aalborg, København og Trekantsområdet.

Se mere om regionale programmer og gratis tilmelding på cabiweb.dk/vnc/arrangementer-i-netvaerket/

Fakta
Fra 2013 til 2016 steg tildelingen af førtidspension som følge af angst, der blandt andet kan relateres til stress, med mere end 50%, fra 678 tilfælde i 2013, til 1.026 i 2016. Samtidig viser de seneste tal, at psykiske lidelser er den markant hyppigste årsag til tilkendelse af førtidspension.

Kilde: Ugebrevet A4, 28. maj 2017, på baggrund af tal fra Ankestyrelsen behandlet af Dansk Psykologforening; Ugebrevet A4, 26. september 2016 på baggrund af tal fra Ankestyrelsen.

Filer

Tags: Cabi

Mere fra Cabi

Cabi

http://www.cabiweb.dk/

Cabi er et netværks-, videns- og konsulenthus. Med visionen ”Bedre arbejde til flere” arbejder vi for social ansvarlighed på det danske arbejdsmarked.I samarbejde med andre dygtige folk udvikler og implementerer vi praksisnære metoder og redskaber, som forbedrer mulighederne for, at udsatte mennesker kan få og fastholde et job.Vi underviser og faciliterer udviklingsprocesser på forskel…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere