Fulde sejl på Responsible Food - nye navne tilføjet
Et stærkt persongalleri fylder konferencedagen d. 26. november - fx Anja Philip, Jonas Giersing, Anna Lise Mortensen Granjean, Katherine Richardson, Frank Sejersen, Eva Steensig, Thor Thorøe, Torben Dan Pedersen, Egon Bech Hansen, Ronny Saul og...
Responsible Food-konferencen, der sætter fokus på fødevarebranchens ansvarlighedsindsats, har sat et program, der kommer hele vejen rundt med gæstetaler, paneldebat, seminarer, markedsplads og en stribe stærke cases, som dækker fødevarerne fra jord til bord og videre derfra.
Fødevare-feltet er enormt spændende og i virkeligheden fyldt med emner til flere dages debat og dialog. Måske af samme grund er det da også en ret flot cocktail af emner og eksperter, som hovedprogrammet og vores seminarholdere samlet set viser - vi er i hvert fald ret imponerede på deres vegne over de flotte seminarer. fortæller Jens Prebensen, stiftende partner i CSR LINK, da indholdet af dagens seks seminarer netop også har været noget af en øjenåbner for ham - ansvaret for disse har nemlig været op til seks centrale partnere.
Vi vidste jo fra starten godt, at vores partnere havde mange spændende emner at byde på, men styrken i seminarerne viser faktisk i sig selv en større bredde - og dybde - i emnet end vi havde turde håbe på, fortæller Jens Prebensen, der med et smil kalder det en positiv udfordring for de nu knap 100 tilmeldte, at de udover konferencens hovedprogram kan vælge mellem så mange spændende seminarer.
Et stærkt program - og ny publikation
Bag konferencen står 20 års jubilaren Fairtrade Mærket, Sustainable Science Centre, der er vært for arrangementet, DTU Fødevarer og CSR LINK, der er initiativtager og facilitor for dagen.
Dagens emner omfatter forholdene i varekæden og Global Compact, om CSR ude hos forbrugeren og hotelgæsten og endda beyond the ego. Og om madspild og biogas, økologi og landbrug med mission. Det er stærke holdninger, klare budskaber, viden og erfaringer, dialog og debat. Kort sagt et overflødighedshorn for alle inden for fødevarebranchen, hvad enten det er direktøren, ingeniøren, debattøren, NGOen, forskeren, den butiksansatte eller forbrugeren dig og mig.
Jens Prebensen glæder sig selv - og på deltagernes vegne - naturligt nok til en spændende dag og kan samtidig fortælle, at mange af dagens gode emner faktisk også bliver samlet i en ny bog Ansvarlighed og fødevarer med 18 centrale artikler om emnet, dels fra dagens aktører og dels fra andre gode bidragsydere. Bogen uddeles gratis til konferencens deltagere, men kan også efterfølgende bestilles online. Vi håber på, at vi kan hjælpe endnu flere til at blive inspireret og overveje ansvarlighed, når det angår fødevarer - det er en måde at få gode budskaber ud til flere og fx også nogle af disse, som desværre ikke har mulighed for deltage på dagen, siger Jens Prebensen.
Seks seminarer viser bredde
Responsible Food-konferencen byder udover stærke talere og cases fra Forbrugerrådet Tænk, Coop, Thise og Unilever på et stærkt debatpanel med bl.a. Landbrug&Fødevarer, Horesta, Fødevareforbundet NNF og Danmarks Naturfredningsforening. Men dagen byder også seks seminarer fra centrale aktører fra fødevare-området:
1. Fødevarer med god samvittighed; Fairtrade Mærket
Fra de mere generelle forbrugertendenser om køb med omtanke til jordnære eksempler på ansvarlige fødevarer, der gør en forskel
2. Den reelle ansvarlighed CSR beyond the ego; Sociability
Fremtidens stærke businesscases, der kræver engagement fra alle stakeholders, samt nye reelle måder at pris- og værdisætte på.
3. CSR hvor svært kan det være? Hvordan skabes et bæredygtig samarbejde? fødevareBanken
Både private og offentlige virksomheder samt NGOer understreger vigtigheden af CSR og partnerskaber, men hvordan griber man det faktisk an i praksis?
4. Værdiskabelse med integreret CSR; Periamma
CSR kan integreres i en virksomhed på meget forskellige måder og være fokuseret i mange forskellige retninger. Men uanset hvilken måde eller hvilket fokus, der vælges, er det helt afgørende for succes, at CSR skal give værdi både for virksomheden og for samfundet
5. Partnerskaber for innovation og forskning; DTU
Det handler om fødevareinnovation og -forskning, partnerskaber og simple, implementerbare hands-on løsninger. DTU vil gerne invitere virksomheder, forskere, NGOer og andre med interesse for udviklingen i Afrika til en åben dialog om muligheder, potentialer, løsninger og perspektiver og ikke mindst partnerskaber.
6. Må vi få resten? Daka ReFood
Med de senere års øgede fokus på ressourceeffektivitet og mere genanvendelse i bred forstand, er kompetencer inden for genanvendelse af biprodukter fra landbruget og de nært beslægtede fødevareindustrier efterspurgt i resten af fødevareindustriens værdikæde
Responsible Food finder sted d. 26. november i Natur & Biovidenskabelig Fakultets festauditorium på Frederiksberg (det tidligere KVL). Læs mere om arrangementet og tilmelding på CSR LINKs hjemmeside, www.csr-link.dk.