Genbrugsbeton på vej mod storskalaproduktion

Drevet af øget efterspørgsel har RGS 90 og DK Beton taget de indledende skridt til at gøre bæredygtigt beton tilgængeligt i stor skala. Målet er øget genanvendelse og større værdiskabelse.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen lagde mandag d. 27. februar 2017 vejen forbi DK Beton for at høre om planerne for genbrugsbeton i stor skala. .

06.03.2017

CSR.dk

”Vi oplever, at der er sket en holdningsændring i forhold upcyclede materialer. Genbrugsmaterialer bliver i højere grad efterspurgt i projekter og fremhævet som en positiv faktor i dag i forhold til tidligere, hvor genbrugsmaterialer næsten skulle gemmes væk,” siger Henrik Grand Petersen.

Det nye ved RGS 90 og DK Betons samarbejde er, at produktionen rykker op i en højere skala og bliver tilgængeligt for hele branchen.

Genbrugt beton skal have højere værdi
I dag er det sådan, at når f.eks. et hus bliver revet ned, bliver betonen knust og brugt som fyld i veje. Men det er en alt for ringe udnyttelse af betonen, mener RGS 90’s administrerende direktør Henrik Grand Petersen:

"Vi skal blive bedre til at udnytte ressourcerne og holde dem i et konstant kredsløb, hvor materialerne kan bruges igen og igen. Med den nuværende metode får betonen en ringere værdi og kan ikke bruges igen. Knuser vi derimod betonen og lader den gå ind i produktionen af ny beton, så har vi skabt en cyklus, der kan gentages igen og igen til glæde for miljøet."

Først kravle, så gå
Indtil videre er det planen, at genbrugsbetonen skal bruges til ny beton i den lave styrkeklasse og miljøklasse. Det vil sige beton til indvendige konstruktioner, som ikke er påvirket af hårdt miljø eller høj belastning:

”Vi lægger ud med en forholdsvis lav klasse ud fra tankegangen om, at man skal kravle, før man kan gå. Vores søsterselskab i Holland har arbejdet med den her type beton i flere år og har haft succes med det. Derfor satser vi på, at der også er et marked for genbrugsbeton herhjemme,” siger DK Betons administrerende direktør Niels Søndergaard.

For at få samarbejdet på skinner, flytter DK Beton sin produktion, så den kommer til at ligge som nabo til RGS 90s anlæg i Gadstrup, hvor de modtager beton fra de omkringliggende kommuner.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024Schneider Electric

Sponseret

Aeven og Schneider Electrics FFR-løsning sætter nye standarder

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V