Global fødevareindustri til kamp mod madspild

De 400 medlemmer af Consumer Goods Forum har forpligtet sig til halvering af madspild gennem en indsats på alle niveauer af værdikæden.

Madspild forekommer i alle dele af værdikæden. Global indsats fra medlemmer af fødevaresektoren vil halvere spildet før 2025..

26.06.2015

CSR.dk

Consumer Goods Forum (CGF), som bl.a. tæller Nestlé, Procter and Gamble, Unilever og Pepsico,  har i denne uge offentliggjort en fælles resolution, hvor parterne forpligter sig til at halvere fødevarespildet i den samlede produktion inden 2025.

I følge CGF ender 30 procent af den årlige produktion af fødevarer som spild, svarende til 1,3 milliarder tons. Det genererer 3,3 mia. tons drivhusgas per år, så hvis madspild var et land ville det være den tredjestørste udleder af drivhusgasser i verden, næst efter USA og Kina. De spildte fødevarer repræsenterer desuden en værdi på 750 mia. dollars.

Læs også: Ny uddannelse skal uddanne i madspild

The Food Waste Resolution forpligter medlemmer til at arbejde inden for to områder:

  1. Forebygge madspild og maksimere genanvendelse for at nå målet om halvering af madspild i detail- og produktionsaktiviteterne hos CGFs medlemmer inden 2025, sammenlignet med en 2016 baseline.
  2. Bidrage til FNs målsætninger om inden 2030 at halvere madspild pr indbygger hos forbrugerene og at reducere madtab i produktionen og forsyningskæden mens man maksimerer værdien af affaldet fra samme.

Læs også: Danske supermarkeder mod lovgivning om madspild

I forbindelse med resolutionen sagde Paul Bulcke, adm. direktør i Nestlé og vice-bestyrelsesformand i Consumer Goods Forum:

"Med resolutionen omkring fødevarespild demonstrerer bestyrelsen i CGF vores vilje til at handle på et område, hvor en samlet indsats fra industrien kan gøre en forskel."

CGF organiserer 400 detailhandlere, produktionsvirksomheder og serviceudbydere på tværs af 70 lande med et kombineret salg på 2,5 trillioner euro og næsten 10 millioner ansatte. Fra Danmark er De Samvirkende Købmænd medlemmer. 

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024CSR.dk

Bureaukratiet hæmmer den grønne omstilling

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V