Global fødevareindustri til kamp mod madspild
De 400 medlemmer af Consumer Goods Forum har forpligtet sig til halvering af madspild gennem en indsats på alle niveauer af værdikæden.
Consumer Goods Forum (CGF), som bl.a. tæller Nestlé, Procter and Gamble, Unilever og Pepsico, har i denne uge offentliggjort en fælles resolution, hvor parterne forpligter sig til at halvere fødevarespildet i den samlede produktion inden 2025.
I følge CGF ender 30 procent af den årlige produktion af fødevarer som spild, svarende til 1,3 milliarder tons. Det genererer 3,3 mia. tons drivhusgas per år, så hvis madspild var et land ville det være den tredjestørste udleder af drivhusgasser i verden, næst efter USA og Kina. De spildte fødevarer repræsenterer desuden en værdi på 750 mia. dollars.
Læs også: Ny uddannelse skal uddanne i madspild
The Food Waste Resolution forpligter medlemmer til at arbejde inden for to områder:
- Forebygge madspild og maksimere genanvendelse for at nå målet om halvering af madspild i detail- og produktionsaktiviteterne hos CGFs medlemmer inden 2025, sammenlignet med en 2016 baseline.
- Bidrage til FNs målsætninger om inden 2030 at halvere madspild pr indbygger hos forbrugerene og at reducere madtab i produktionen og forsyningskæden mens man maksimerer værdien af affaldet fra samme.
Læs også: Danske supermarkeder mod lovgivning om madspild
I forbindelse med resolutionen sagde Paul Bulcke, adm. direktør i Nestlé og vice-bestyrelsesformand i Consumer Goods Forum:
"Med resolutionen omkring fødevarespild demonstrerer bestyrelsen i CGF vores vilje til at handle på et område, hvor en samlet indsats fra industrien kan gøre en forskel."
CGF organiserer 400 detailhandlere, produktionsvirksomheder og serviceudbydere på tværs af 70 lande med et kombineret salg på 2,5 trillioner euro og næsten 10 millioner ansatte. Fra Danmark er De Samvirkende Købmænd medlemmer.