09.04.2014  |  Klima, miljø og energi

Grøn tagpapleverandør leverer markedets største miljøhensyn

Indhold fra partner Hvad er dette?

DERBIGUM er navnet på Danmarks førende bæredygtige tagpap, der samtidig har markedets dokumenteret længste levetid. Eurotag Danmark har med DERBIGUM, der er verdens eneste Cradle to Cradle-certificerede tagpapproducent, formået at omsætte visionerne for bæredygtigt byggeri til konkret handling. Resultatet er tagpapløsninger, der reducerer bygningens energiforbrug og CO2-udledning.

Interessen for DERBIGUM er i øjeblikket så stor, at tagpapentreprenørerne ofte har svært ved at følge med efterspørgslen.  For DERBIGUM-importøren Eurotag Danmark hersker der derfor ingen tvivl om, at vi endnu kun har set lidt af det forretningsmæssige potentiale i de grønne byggematerialer:

- I takt med stigende politiske krav til genanvendelighed og miljøvenlig produktion vokser efterspørgslen også efter byggematerialer, der minimerer det miljømæssige fodaftryk og samtidig giver plus i det grønne regnskab. Derfor er der gode forretningsmuligheder at hente for dem, der ønsker at blive en del af vores landsdækkende netværk af autoriserede Tæt Tag-entreprenører, lyder opfordringen fra Peter Kranz.       

Grøn økonomi i recycling
DERBIGUM, der pryder en række prestigefyldte bygninger såsom FN Byen, Novos Hovedkvarter og Nationalbanken, er Cradle to Cradle-certificeret, hvilket betyder, at materialerne recirkuleres i et kontinuerligt kredsløb, så spild og affald minimeres. På den måde løber materialecyklussen 'fra vugge til vugge' i stedet for 'fra vugge til grav'. Et godt eksempel er tagmembranen DERBIPURE, som er verdens første tagmembran, der ikke indeholder bitumen. DERBIPURE er 100 pct. genanvendelig og Cradle to Cradle-certificeret, og den udgør dermed et miljøvenligt og bæredygtigt alternativ til eksisterende bitumeniøse membrantyper.

Produkt- og serviceudviklingen står aldrig stille hos den grønne firstmover, der bl.a. har udviklet et innovativt system til sortering og genanvendelse af tagpapaffald. Genbrugsprogrammet indebærer, at tagpapentreprenørne får udleveret et passende antal bigbags, hvori DERBIGUM-tagresterne indsamles og bringes med hjem. Efterfølgende sørger Eurotag for regelmæssig afhentning og transport til DERBIGUM-fabrikken i Belgien, hvor materialerne bliver genanvendt til nyt tagpap.  Sammen med projektets rådgivende part COWI har Eurotag fået udarbejdet en beregning, der dokumenterer, at der er grøn økonomi i returneringssystemet, og resultatet er systematisk genbrug af tonsvis af DERBIGUM-rester og -fraskær.

Langt foran konkurrenterne
Blandt de tagdækkere, som er med til at omsætte idéen om bæredygtigt byggeri baseret på cirkulære principper til lokal handling, er KB Tagpapservice ApS. Henrik Bloch Lauritsen, der sammen med sin far Karl Bloch Lauritsen leder firmaet og de ca. 17 ansatte, fortæller:     

- DERBIGUM er langt foran konkurrenterne, hvad angår bæredygtige løsninger, og som Tæt Tag-entreprenør føler man sig derfor godt rustet til en fremtid, hvor efterspørgslen efter grønne byggematerialer helt sikkert vil stige, forklarer han og fortsætter:

- Via genbrugsordningen sparer vi årligt udgifter til bortskaffelse af ca. 5 tons tagpapaffald, eller hvad der svarer til en fuld container. Samtidig bidrager vi positivt til det grønne regnskab med materiale, som genanvendes til nye produkter, uddyber han.  

Færre arbejdsgange og længere holdbarhed
Udover DERBIGUMs unikke egenskaber, hvad angår bæredygtighed, rummer produktet ifølge Karl Bloch Lauritsen også en række andre væsentlige fordele, hvilket er grunden til, at KB Tagpapservice ApS i dag bruger DERBIGUM til firmaets renoveringsopgaver.
 
- En af de største byggetekniske fordele ved DERBIGUM er, at det lægges i ét lag frem for to, hvilket gør arbejdsprocessen mere effektiv. Samtidig er tagpappet let at arbejde med, og tagdækkerne skal f.eks. ikke bruge ligeså mange ressourcer på at fæstne det som ved andre produkter. Men også for slutbrugerne er det den bedste løsning i det lange løb, bl.a. fordi DERBIGUM er den tagpap, som har markedets dokumenteret længste levetid, afslutter han.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere