Grønne kommuner siger nej tak til reklamer

I håb om at spare CO2 opfordrer en række kommuner Forbrugerombudsmanden til at lade bl.a. daginstitutioner slippe for reklamer. Det kræver en ændring af ”Reklamer – Nej tak” ordningen, som i dag udelukkende er forbeholdt private husstande.

29.07.2011

CSR.dk

Hver femte danske husstand har sagt nej til reklamer, siden den nye ”Reklamer – Nej tak” ordning blev iværksat i 2009. Det har sparet miljøet for adskillige ton CO2 allerede. Men miljøgevinsterne kunne blive væsentligt større, hvis også kommunale institutioner som børnehaver, plejehjem og skoler kunne sige nej til reklamer. Det mener det kommunale netværk ”Green Cities”, der består af seks danske kommuner. Derfor indleder de nu en indsats for at sikre en bredere favnende ”Reklamer – Nej tak” ordning.

”Enhver postkasse bør kunne udstyres med et ”Reklamer – Nej tak”, uanset om den tømmes af en borger, en institutionsleder eller en direktør. Derfor vil vi på det kraftigste opfordre Forbrugerombudsmanden til at sikre, at erhvervsdrivende og institutioner fremover kan sige ”Reklamer – Nej tak” på samme vilkår, som der gælder for private husstande i dag, udtaler Leif Pedersen, formand for Miljø- og Planudvalget i Albertslund Kommune og formand for Green Cities.

Gavner hverken medarbejdere eller miljø
Ifølge en ny rapport fra DTU -miljø modtager private husstande i gennemsnit 60 kilo reklamer om året. Green Cities vurderer, at det samme tal gælder kommunale institutioner. Det svarer årligt til 140 kg CO2 pr institution. Et tal som Green Cities ønsker at mindske.

”Som grønne kommuner vil vi gerne have mulighed for at sige nej tak til reklamerne og dermed undgå unødig CO2-udledning. Desuden har de fleste institutioner ikke tid til at læse reklamer i deres arbejdstid, og der er dermed kun besvær forbundet ved at bortskaffe dem,” siger Leif Pedersen.

Den eksisterende ”Reklamer – Nej tak”-ordning er blevet til i et fællesskab mellem Forbrugerombudsmanden, Forbrugerrådet og distributørerne. Den afløste en tidligere ordning i 2009 og indebar, at alle husstande skulle sige nej på ny.

Forbrugerombudsmanden har oplyst at ordningen i øjeblikket er til evaluering.

-LA

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle