Grønne kommuner siger nej tak til reklamer

I håb om at spare CO2 opfordrer en række kommuner Forbrugerombudsmanden til at lade bl.a. daginstitutioner slippe for reklamer. Det kræver en ændring af ”Reklamer – Nej tak” ordningen, som i dag udelukkende er forbeholdt private husstande.

29.07.2011

CSR.dk

Hver femte danske husstand har sagt nej til reklamer, siden den nye ”Reklamer – Nej tak” ordning blev iværksat i 2009. Det har sparet miljøet for adskillige ton CO2 allerede. Men miljøgevinsterne kunne blive væsentligt større, hvis også kommunale institutioner som børnehaver, plejehjem og skoler kunne sige nej til reklamer. Det mener det kommunale netværk ”Green Cities”, der består af seks danske kommuner. Derfor indleder de nu en indsats for at sikre en bredere favnende ”Reklamer – Nej tak” ordning.

”Enhver postkasse bør kunne udstyres med et ”Reklamer – Nej tak”, uanset om den tømmes af en borger, en institutionsleder eller en direktør. Derfor vil vi på det kraftigste opfordre Forbrugerombudsmanden til at sikre, at erhvervsdrivende og institutioner fremover kan sige ”Reklamer – Nej tak” på samme vilkår, som der gælder for private husstande i dag, udtaler Leif Pedersen, formand for Miljø- og Planudvalget i Albertslund Kommune og formand for Green Cities.

Gavner hverken medarbejdere eller miljø
Ifølge en ny rapport fra DTU -miljø modtager private husstande i gennemsnit 60 kilo reklamer om året. Green Cities vurderer, at det samme tal gælder kommunale institutioner. Det svarer årligt til 140 kg CO2 pr institution. Et tal som Green Cities ønsker at mindske.

”Som grønne kommuner vil vi gerne have mulighed for at sige nej tak til reklamerne og dermed undgå unødig CO2-udledning. Desuden har de fleste institutioner ikke tid til at læse reklamer i deres arbejdstid, og der er dermed kun besvær forbundet ved at bortskaffe dem,” siger Leif Pedersen.

Den eksisterende ”Reklamer – Nej tak”-ordning er blevet til i et fællesskab mellem Forbrugerombudsmanden, Forbrugerrådet og distributørerne. Den afløste en tidligere ordning i 2009 og indebar, at alle husstande skulle sige nej på ny.

Forbrugerombudsmanden har oplyst at ordningen i øjeblikket er til evaluering.

-LA

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

15.11.2024CSR.dk

Fik du sagt "godt nytår" til din kvindelige kollega i går?

15.11.2024CSR.dk

Klimaaktivisterne taber slaget – men vinder krigen?

15.11.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

EU’s øgede krav til tekstiler vil udfordre tøjbranchen

15.11.2024CSR.dk

HK’erne er blevet grønnere på jobbet

15.11.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

14.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

It-affald bliver kaldt ’den skjulte krise’ – et nyt netværk og et gratis værktøj skal nu kickstarte en genbrugsbølge

14.11.2024CSR.dk

Flere pakker leveret på el: GLS Denmark styrker omstillingen til elektriske køretøjer i samarbejde med Norlys

14.11.2024CSR.dk

Michelin sætter ny rekord med dæk lavet af 71% bæredygtige materialer

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V