09.11.2012  |  Klima, miljø og energi

Grundfos Projektpris til vandrensningsprojekter

Grundfos Projektpris går i år til to grupper fra Aalborg Universitet. Begge projekter giver nye bud på, hvordan vandrensningen kan blive endnu bedre.

Tre ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet vinder årets udgave af Grundfos Projektpris, efter at have lavet projekter ved Grundfos om vandrensning.

Der er 25.000 kroner til deling blandt de tre studerende: Morten Aalbæk Kristensen og makkerparret Lasse Christiansen og Dennis Achton Nielsen.  

Kendt viden i nyt felt
Lasse Christiansen og Dennis Achton Nielsens projekt undersøger overfladen på membraner til vandrensning og hedder "Thin antifouling film deposition on commercially available ceramic membrane filters".

Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Francesco Navarrini, Grundfos

Projektets styrke er blandt andet, at det fokuserer på at anvende viden fra de to studerendes eget felt, nanovidenskab, til at finde en ny måde at lave belægning til de membraner, man bruger til vandrensning.

Spildevand i computermodeller
Årets andet vindende ingeniørprojekt er lavet af Morten Aalbæk Kristensen. Projektet hedder "ASM and CFD for analysis of areated process tank performances". Det er en undersøgelse af den spildevandsrensning, man anvender i dag. Morten Aalbæk undersøger ved forsøg reaktionerne i processen, og sammenholder det med de computermodeller, man anvender.

Grundfos Projektpris gives til studerende, der har været i praktik eller har skrevet afgangsprojekt hos Grundfos inden for det seneste år op til prisuddelingen.

-LA

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere