Hofor vælger træflis som brændselskilde

Træflis skal i fremtiden være med til at sikre københavnerne grøn fjernvarme fra Amagerværket. Valget af træflis begrundes med både miljøvenlige og økonomiske argumenter.

Amagerværket ligger i København på den nordligste del af Amager. Værket består i dag af to kraftvarmeanlæg, som blev sat i drift i 1971 og 1989. Det var oprindeligt et kulfyret anlæg. I dag fyrer det ene anlæg med træpiller og det andet stadig med kul - som nu skal omlægges til at fyre med træflis. Foto: Hofor. .

08.04.2014

CSR.dk

Forsyningsselskabet Hofor, det tidligere Københavns Energi, har afsluttet sit analysearbejde for valget af den fremtidige brændselskilde på Amagerværket og er nu klar til at sætte retningen mod en grønnere kurs og en CO2-neutral fjernvarmeforsyning.  

Valget blev træflis, som i fremtiden skal udskifte kul og være med til at sikre københavnerne miljøvenlig fjernvarme til en fornuftig pris og med høj forsyningssikkerhed.

Læs også: Hofor har overtaget Amagerværket

”Vi har en forpligtelse over for vores ejere og kunder til at sikre en konstant og bæredygtig varmeforsyning til København – også langt ud i fremtiden. Derfor har vi grundigt analyseret en række muligheder og er nu klar med en plan for, hvordan vi på en økonomisk fornuftig måde får lagt el- og varmeproduktionen om, så vi både sikrer høj forsyningssikkerhed og får skiftet de CO2-beskidte kul ud med bæredygtig træflis”, siger Per Jacobsen, teknisk direktør i Hofor, i en pressemeddelelse. 

God økonomi og ingen skovrydning
Valget af træflis som brændsel i københavnernes fremtidige varmeforsyning begrundes med flere forhold.

”Valget af træflis har klare fordele. For det første risikerer vi ikke at være med til at rydde skov, men anvender kun træernes tilvækst. For det andet er træflis energiøkonomisk bedre end træpiller, der kræver formaling, tørring og presning. Videre får vi mulighed for at gå efter restprodukter fra bæredygtigt skovbrug i Europa, hvor vi kan få garanti for, at der er styr på driften. Endelig får vi til gavn for vores kunder den samlet set økonomisk bedste løsning, også selv om træflis kræver dyrere teknologi til selve forbrændingsprocessen”, siger Per Jacobsen i pressemeddelelsen.

Læs også: Københavnerne skruer ned for CO2-udledningen

Hofor overtog Amagerværket i januar 2014, og med over 500.000 kunder er værket i dag en grundsten i fjernvarmeforsyningen i København og producerer også varme til en række omegnskommuner. Amagerværket skal som følge af den nye strategi delvis ombygges. 

Hofor arbejder langsigtet med en bæredygtig varmeplanlægning og har udviklings- og demonstrationsprojekter inden for udnyttelse af fx geotermi, store varmepumper, varmelagring og solvarme til fjernvarme.

-TK

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

04.04.2025CSR.dk

Bil-kartel får bødesmæk af EU

04.04.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

AI og Forretning

03.04.2025CSR.dk

Mini-undersøgelse: ESG er strategisk og ikke compliance

03.04.2025CSR.dk

Topforskere med massiv kritik af Novo-finansierede atomkraftrapporter

03.04.2025CSR.dk

Nyt værktøj skal hjælpe virksomheder i gang med takeback-løsninger

03.04.2025TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Sådan har Tine Blunk omsat bæredygtig forretningsstrategi til praksis i Byggros

03.04.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

ESG skaber værdi i Lemvigh-Müller

02.04.2025CSR.dk

Hvad vi kan lære af de Jyske erfaringer med omstillingen af forsyningskæden

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online

DTU
Webinar
Bestyrelsesarbejde i MedTech og Life Science

Boost din bestyrelseskarriere i MedTech og Life Sciences. Deltag i dette gratis webinar, hvor vi dykker ned i, hvordan stærke bestyrelsesrelationer ikke kun styrker samarbejdet – men også åbner døre for din egen vej ind i bestyrelseslokalet. Skal du med?

Dato

08.04.2025

Tid

17:00

Sted

Online

FSR - danske revisorer
Webinar
Revisors erklæring på lovpligtig bæredygtighedsrapportering

Få en praktisk indføring i udarbejdelse af revisors bæredygtighedserklæring i henhold til CSRD.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online