01.10.2015  |  Klima, miljø og energi

Hollandske tog skal køre udelukkende på vind

I 2018 vil hele det hollandske tognet udelukkende køre på vindenergi. Danske Arriva er med i projektet.

Halvdelen af ?energien til togene vil komme fra hollandske vindmølleparker, mens den andel halvdel vil og komme fra vindmølleparker i Skandinavien og Belgien.

Mens den hollandske stat tidligere på året blev dømt i retten for ikke at reducere landets CO2-udslip hurtigt nok, er der alligevel nogle områder, hvor landet er i front med den grønne omstilling. Hele Hollands tognet vil nemlig være drevet udelukkende af vindenergi i 2018, skriver sustainablenews.com.  

Læs også: Holland anker dom om at mindske CO2-udslip

Allerede fra i år vil halvdelen af energien til tognettet komme fra vind, mens vindenergi vil udgøre henholdsvis 70 og 95 procent i 2016 og 2017.

Danske Arriva er med
Projektet involverer det hollandske energiselskab Eneco, der skal levere strøm til togene, samt den fælles indkøbsgruppe VIVENS, som blandt andet består af Netherlands Railways og danske Arriva.  

"Det unikke ved denne kontrakt og dette partnerskab er, at en hel sektor reducerer sit CO2-fodaftryk enormt og sætter et eksempel, som andre sektorer kan følge. Mobilitet er ansvarlig for 20 procent af CO2-udledningen i Holland, og hvis vi fortsat ønsker at kunne rejse, er det vigtigt, at vi gør det uden at belaste miljøet med CO2 og partikler. Denne kontrakt giver alle hollandske borgere mulighed for klimaneutrale rejser, uanset afstand", siger Michel Kerkhof, account manager hos Eneco, til railway-technology.com.

Læs også: Verdens første CO2-neutrale lufthavn ligger i Indien

Halvdelen af ?energien til togene vil komme fra hollandske vindmølleparker udviklet af Eneco, mens den andel halvdel vil komme fra vindmølleparker i Skandinavien og Belgien. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere