I CSR-kommunikationens krydsfelt

CSR og forskning i sundhedsfremme hænger sammen, siger direktør for Center for Sundhedssamarbejde. Det sættes der en tyk streg under d. 30/11, hvor centret er vært for et debatseminar om CSR-kommunikation og -dilemmaer

Direktør og professor Carsten Obel, Center for Sundhedssamarbejde ser en klar sammenhæng mellem CSR og sundhed.

29.11.2016

CSR.dk

”Det er vigtigt at have sparring med en vidensinstitution i forhold til CSR,” siger Carsten Obel, professor i almen medicin og direktør for Center for Sundhedssamarbejde under Aarhus Universitet.

Læs om debatseminaret: Program

Med et forskningstungt formål om at udvikle, understøtte og fremme samarbejde inden for sundheds- og velfærdsområdet mellem forskere ved universitetet og det omgivende samfund er det ellers ikke lige CSR, tankerne først falder på. Men Carsten Obel understreger, at centrets arbejde går ud på at bringe Aarhus Universitets forskere i spil i forhold til væsentlige samfundsudfordringer herunder virksomhedernes CSR-indsats.

”Vi arbejder bredt set med at understøtte et sundt samarbejde, som vi ved er sundt både for den enkelte, en virksomhed og samfundet. CSR drejer sig om ordentlighed i den måde, vi som mennesker finder balancen i at skabe vækst og innovation med respekt for det omgivende miljø og vores medmennesker, herunder medarbejdere,” siger Carsten Obel.

CSR-kommunikationen fra en sundhedsvinkel
For Carsten Obel er der særligt to retninger for CSR-kommunikationen set fra en sundhedsvinkel. Den ene retning er virksomhedernes kommunikation med det omgivende samfund, og han peger på, at centret og virksomhederne på det punkt har sammenfaldende interesser på hele tre af FN’s Verdensmål, og nemlig mål 3, Sundhed og trivsel, mål 2, Sult, og mål 1, Fattigdom. Hvor ”sundhed og trivsel” nok ligger lige for, er ”sult” og ”fattigdom” måske sværere at forstå.

Læs mere Center for Sundhedssamarbejde: SuSa

”Sult og fattigdom hænger tæt sammen med sygdom, sundhed og trivsel, for med sult og fattigdom har du – det siger sig selv - dårlig trivsel, svært ved at oprette din sundhed og er mere udsat for sygdom,” forklarer Carsten Obel og oplyser, at centret gerne vil i kontakt virksomheder, der arbejder med den sociale sundhedsfremme, og han fremhæver Arla Foods og COOP som gode eksempler på det.

Få balance mellem arbejde og privatliv
Den anden retning er fra virksomhederne til medarbejderne, og det hører for Carsten Obel sammen med Verdensmål 8, som blandt andet omhandler anstændige jobs: ”Det er vigtigt, at både medarbejdere og arbejdsgivere har en grundlæggende forståelse af motivation og social robusthed, herunder den væsentlige balance mellem arbejde og privatliv. Der er ikke tvivl om, at mange medarbejdere driver sig selv for hårdt og føler sig under et stort pres for at præstere mere, end de kan, især når de er udfordrede i livet generelt. Vi ser en stigning i sygemeldinger for stress, som måske kunne være forebygget af en større åbenhed og viden på arbejdspladserne.”

Andre artikler om debatseminaret: Nyheder

Det er klart, at chefens kommunikation spiller en afgørende rolle for medarbejdernes løsning af deres opgaver, men ikke sjældent overses det, at chefens italesættelse af arbejdets negative sider såsom stress er lige så vigtig. Særligt skal man som chef være opmærksom på medarbejdernes balance i livet, siger Carsten Obel: ”Jeg tror, at de virksomheder, som anerkender, at arbejdstrivsel ikke kan ses isoleret, og som skaber en kultur, hvor man kan have en åben dialog mellem chef og medarbejder om, hvordan man finder den bedste balance mellem arbejdsliv og familieliv, får de bedste resultater.”

Faldgruber og djævelske dilemmaer
Der, hvor Carsten Obel finder, kommunikationen for alvor bliver interessant, er, når virksomhedens kommunikation med samfundet og kommunikationen indadtil krydser hinanden. Det er her, Carsten Obel fra en sundhedsmæssig vinkel ser, at virksomhederne har størst mulighed for at blomstre og udvikle sig: ”Det er i krydsfeltet mellem det personlige og arbejdspladsen, virksomheden og medarbejderne kan møde hinanden og gøre det, der er bedst for virksomheden på en ordentlig og respektfuld måde over for medarbejderne. Vi vil gerne være med til at drive virksomhedsevolutionen i den retning.”

Andre CSR LINK arrangementer: Responsible Entrepreneurs 2017

Center for Sundhedssamarbejde vil derfor gerne i kontakt med virksomheder, regioner, kommuner og organisationer, som ønsker at arbejde i krydsfeltet. Debatseminaret sætter fokus på CSR-kommunikationens faldgruber og de djævelske dilemmaer, og med sit afsæt i forskning i sundhedsfremme vil Carsten Obel kaste nyt lys over det problemfyldte emne.

Stærke cases og debat
Carsten Obel sætter scenen med emnet ”Fra viden til virkelighed – hvordan partnerskaber med forskning kan bringe CSR-arbejdet videre”, når Aarhus Universitet og CSR LINK på debatseminaret d. 30. november stiller skarpt på CSR-kommunikation og -dilemmaer

Mød og hør:
• Dennis Friis Thaagaard, direktør og grundlægger, Sustainor
• Carsten Obel, Professor, Direktør for Center for Sundhedssamarbejde, AU
• Rune Jungberg Pedersen, Communication & CSR Director, JYSK Nordic
• Lene Hjorth, Afdelingsdirektør Koncern-CSR, Jyske Bank
• Mogens Werge, Direktør for CSR og Corporate Communication, Bestseller
• Monica Klepp Bjerrum, CEO og stifter, MOOW
• Line Schmeltz, Assistant Professor, PhD, Aarhus University
• Martin Christiansen, Head of communication, Rambøll Management Consulting
• Flemming Møldrup, Partner, og Nicole Olsen, Sustainable Business Change Advisor, Märk CPH

Arrangementet afholdes i Aarhus Universitets lokaler i Aarhus.
Tilmeld debatdagen: http://www.csr-link.dk/?page_id=800

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

Closing Loops: Danmarks store skridt mod en mere cirkulær fremtid

18.04.2024CSR.dk

17.04.2024CSR.dk

Hovedsæde renoveret med 90 procent genbrugsmaterialer

05.04.2024CrossMind Reklamebureau ApS

Sponseret

Case: Conrum – en ny koncern født ind i en tid med ESG

25.03.2024CrossMind Reklamebureau ApS

Sponseret

ESG kalder på stærke kommunikationsværdikæder

22.03.2024Industriens Fond

Sponseret

“Vi har fået afmystificeret klimaregnskaber og lært at kommunikere grønt”

20.03.2024CSR.dk

Sådan kan bureauer vise vejen

19.03.2024Advice

Sponseret

Fremtiden tilhører dem, der tør handle

19.03.2024Advice

Sponseret

ESG er ikke kun rapportering og compliance - det handler om forandringsledelse og konkurrenceevne

Jobmarked

Se alle

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Thygesen Textile Group

Struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Thygesen Textile Group søger struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

19.04.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Industri
Webinar
ESG i Værdikæder - Hvordan kan man arbejde strategisk med ESG?

På dette webinar vil du blive præsenteret for nogle af de erfaringer, der er kommet ud af projektets første fase. På baggrund af disse erfaringer, dykker vi ned i, hvordan SMV’er kan arbejde strategisk med ESG og bæredygtighed.

Dato

18.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København