29.11.2017  |  Samfund

IBM og Dansk Flygtningehjælp går sammen om stort projekt

Indhold fra partner Hvad er dette?

Udviklingen af en datamodel skal gøre det nemmere og hurtigere at sætte ind i det humanitære arbejde med flygtninge og migranter.

Hvor er der brug for hjælp næste gang? Hvorfor vælger folk at rejse fra deres hjem? De spørgsmål bliver ofte stillet i den humanitære sektor.

Nu går IBM og Dansk Flygtningehjælp sammen for at blive bedre til at besvare spørgsmålene gennem udviklingen af en datamodel, der skal bidrage til at forklare og fremskrive bevægelser i flygtninge- og migrantstrømme. 

Arbejdet med udviklingen af datamodellen går nu i gang i tæt samarbejde mellem IBM og Dansk Flygtningehjælp, og der er store forventninger til partnerskabet.

”Vi ønsker at være i førersædet, når det handler om at udvikle og anvende teknologi, der kan levere en bedre og mere effektiv udviklingsbistand. Vi ser et kæmpe potentiale i at kombinere Dansk Flygtningehjælps tilstedeværelse af 7.000 kollegaer fordelt over 35 af verdens brændpunkter med ny teknologi der allerede anvendes til at ’knække koden’ på vidensmæssige udfordringer i f.eks. sundheds- og uddannelsessektoren,” siger partnerskabsrådgiver i Dansk Flygtningehjælp, Anders Bech Tharsgaard.

Hvis datamodellen bliver en succes, skal den hjælpe humanitære aktører til at kunne planlægge en bedre og hurtigere reaktion på fremtidens flygtninge- og migrationsstrømme. For IBM er det naturligt at være en del af den udvikling.

”Vi vil gerne være med til at vise, at vi igennem tværsektorielle CSR partnerskaber kan drive innovation og opnå større resultater sammen, når teknologien kombineres med dyb specialiseret viden om missionen. Netop med IBM’s nyeste teknologi og kernekompetencer er vi i samarbejdet med Dansk Flygtningehjælp med til at understøtte en kritisk dagsorden i verden.  Vi ser det som vores ansvar også at bidrage til verdensmålene og til konkret handling,” siger Sanne Urbak Rasmussen, CSR & University Relationship Manager hos IBM Danmark.    

Mere fra Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp

https://flygtning.dk/

Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største internationale humanitære organisation. Vi arbejder på baggrund af humanitære principper og menneskerettigheder med alle aspekter af flygtningesagen, med det overordnede mål; at beskytte mennesker på flugt og at skabe varige løsninger. Organisationen har hovedsæde i København, men st…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere