Indien vil følge konkret plan for at nå ambitiøst mål for solenergi

Den indiske regering har skemalagt, hvordan landet skal nå 2022-målet for udvindingen af solenergi.

Indien har lagt en ambitiøs plan for at nå målet om en solenergikapacitet på 100 gigawatt inden år 2022. .

08.06.2016

CSR.dk

Indien har mange soltimer og det vil landets regering udnytte. Tilbage i 2014 annoncerede Indiens premierminister, Narendra Modi, et nyt mål for, hvor stor en mængde solenergi, der skulle give strøm til det befolkningsrige land.

Det konkrete mål gik på at nå 100 gigawatt (GW) inden år 2022, hvilket er fem gange højere end den tidligere målsætning. Til sammenligning lå verdens samlede, installerede solenergikapacitet på 181 GW tilbage i 2014. Hvis det ambitiøse mål bliver en realitet, vil Indien altså være en af verdens absolut førende nationer inden for vedvarende energiproduktion.

Læs også: Kina skal blive bedre til solvarme

For nylig udtalte Indiens energiminister, Piyush Goyal, at landet sigter mod allerede at nå de 100 GW i slutningen af 2017, skriver World Resources Institute (WRI). Men er det første mål overhoved muligt?

Indiens totale solenergikapacitet lyder i dag på 5,8 GW, så landet skal øge tempoet for solcelleudbygningen betydeligt, hvis målet skal nås. De gennemsnitlige 4 GW Indien tilføjer i solenergi årligt, skal løftes til mere end 15 GW om året – og det er blot hvis landet skal nå den oprindelige målsætning vel og mærke.

Mange har været skeptiske over for projektet, men i den seneste tid har Indien vist fremgang og seriøsitet for at nå det ambitiøse mål, skriver WRI. Blandt andet med en plan, der indeholder årlige delmål.

Årlige delmål giver en konkret plan
Grundlaget for energiministerens optimistiske udtalelse er, at landet opfyldte og overgik sidste regnskabsårs delmål for mængden af produceret solenergi med 116 procent. De årlige delmål blev offentliggjort i april og udgør en konkret plan for hvordan målet skal nås. De årlige delmål giver ydermere en gennemsigtighed og gør det nemmere for blandt andre de involverede partnere at holde regeringen op på løftet.

Ifølge planen for de årlige delmål har Indien planlagt at udbygge solkapaciteten med 12 GW i løbet af det igangværende regnskabsår. Året efter skal det tal stige til 15 GW og året efter igen 16 GW.

Læs også: Ikea vil være førende forhandler af solenergi til hjemmet

Indien virker fast besluttet på at nå dette års delmål. Energiministeren har allerede godkendt installationen af 15 GW til forskellige, nye projekter, der udnytter solenergien. Størstedelen af disse projekter er solcelleparker, mens 1 GW skal udvindes ved at installere solpaneler på tage forskellige steder i landet.

Læs også: Frankrig vil køre på solceller

Ud over målet for solenergi har Indien en overordnet målsætning om at få 175 GW fra vedvarende energiformer i år 2022.

-CHM

Dansk Standard

Sponseret

Global standard for bæredygtighed i event-, møde-, sports- og oplevelsesbranchen nu på dansk.

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

21.02.2025CSR.dk

Byer må ikke sprede sig, hvis der skal være plads til fremtiden

20.02.2025CSR.dk

Danske influencere holder liv i fast-fashions overforbrug

20.02.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Votives – Et sundere og mere miljøvenligt alternativ til fyrfadslys

19.02.2025CSR.dk

Esbjerg Havn rykker tættere på CO₂-neutralitet: Svitzer vælger biobrændstof

19.02.20252030 Builders

Sponseret

Fra Ord til Handling: En Fælles Rejse Mod en Bæredygtig Fremtid

18.02.2025BWT

Sponseret

Coffee by Storm passer på miljøet – med hjælp fra BWT

18.02.2025CSR.dk

Forskere slår fast: Genbrug er ikke nok

17.02.2025CSR.dk

Energiforsyning fra sol og vind kan blive mere robust

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

27.01.2025

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Folkekirkens Nødhjælp
Event
Invest in Women: En aften for forandring i verden ~ Folkekirkens Nødhjælp

Gå ikke glip af årets mest inspirerende aften! Deltag i velgørenhedsarrangementet Invest in Women i Moltkes Palæ. En spændende aften om kvinders økonomiske empowerment og ligestilling – med stærke keynote-speakers og netværk.

Dato

06.02.2025

Sted

Moltkes Palæ, Dronningens Tværgade 2, 1302 København K

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus i Energiledelse - ISO 50001

Med ISO 50001 bliver du klar til at efterleve det nye Energy Efficiency Directive, der i 2024 vil gøre det lovpligtigt for flere virksomheder end hidtil at implementere et certificeret energiledelsessystem eller genneføre et energisyn.

Dato

24.02.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: LCA for ESG/CSRD reporting and the role of AI

In today’s rapidly evolving sustainability landscape, regulations place increasing demands of data transparency and sustainability reporting. Transparency in environmental impacts and sustainability strategies is no longer optional—it's essential.

Dato

25.02.2025

Tid

15:00

Sted

Online

CABI
Webinar
Kort og godt om de nye sygedagpengeregler

Pr. 1. januar 2025 er sygedagpengereglerne blevet opdateret. Det ændrer, hvordan og hvor ofte kommunen skal lave opfølgning, når dine medarbejdere er sygemeldte. På dette webinar får du en gennemgang af de nye regler, og hvilken betydning det får for dig som arbejdsgiver.

Dato

26.02.2025

Tid

08:30

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
Kursus i Svanemærket renovering

Du får en dybdegående gennemgang af Svanemærkets krav til renovering af byggeri. Kurset tager udgangspunkt i kriteriegeneration 2 for renovering, der bl.a. stiller krav til miljøundersøgelser og kortlægning af eksisterende byggeri, energi, klima, ressourceeffektivitet, cirkulær økonomi, indeklima, materialer og kemi.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Hindsgavl Slot, Middelfart