27.09.2016  |  Klima, miljø og energi

Internationale stjernearkitekter belyser byggeriet i det bæredygtige byrum

Indhold fra partner Hvad er dette?

Når Building Green d. 2.-3. november sætter fokus på byggeriet i det bæredygtige byrum, sker det med en stjerneparade af toneangivende internationale arkitekter på talerstolen. Foruden Julien De Smedt vil blandt andet partner i COOKFOX Architects Brandon Specketer, arkitekt og grundlægger af COBE Dan Stubbergård samt partner Jakob Lange fra BIG dele deres visioner fra Forums main stage.

Når Building Green d. 2.-3. november samler arkitekter, bygherrer, projekterende og rådgivere fra hele landet i Forum i København, bliver det med en række af de absolut hotteste arkitektnavne på arrangementets main stage.

Ser frem til at dele visioner om bæredygtige byrum
Med inspirerende indlæg og keynotes vil hovedtalerne kaste lys over byggeriet i det bæredygtige byrum – et emne, som ifølge partner i COOKFOX Architects Brandon Specketer udgør en uomtvistelig faktor i håndteringen af fremtidens globale klimaudfordringer: 

- Global dialog er afgørende, hvis vi ønsker at designe løsninger og tilpasninger til klimaforandringerne. Når over halvdelen af verdens befolkning er bosiddende i byområder bliver urbant design en af de væsentligste faktorer i indsatsen for at adressere klimaforandringerne, siger han og fortsætter:

- Jeg er ovenud begejstret over at støtte op om Building Green i denne vigtige debat om, hvordan vi gør urbane områder mere bæredygtige. Building Green udgør et kritisk forum for videndeling, og jeg glæder mig til at fortælle om arbejdet med at gøre New York mere bæredygtig, fortæller Brandon Specketer, der i sit oplæg vil fokusere på, hvordan arkitekter kan tage del i kampen mod klimaforandringer

Foruden Brandon Specketer gæstes begivenheden af arkitekt og grundlægger af COBE Dan Stubbergård, ligesom Julien De Smedt også vil indtage Forums main stage. Også partner Jakob Lange fra tegnestuen BIG vil dele sine visioner om social infrastruktur.   

- Det er vigtigt, at vi som arkitekter og byplanlæggere bevæger os ud over adresseringen af energieffektivitet og begynder at tale om social bæredygtighed, herunder at fremme nye offentlige projekter, der giver mening for lokalområdet. Jeg glæder mig til at tage del i denne debat ved dette års Building Green, fortæller han.

Fuldtegnede seminarer vidner om stor interesse for temaet
Når den stødt voksende event for 6. gang slår dørene op, udgør det kulminationen af knap et års kontinuerligt fokus på byggeriet i det bæredygtige byrum. Således har Building Green i løbet af året præget den bæredygtige dagsorden med pop-up seminarer i både København og Aarhus – senest ved et fuldtegnet formiddagsmøde i State of Green (Industriens Hus).

Her gav en række af branchens førende eksperter deres bud på det bæredygtige byrums udfordringer og muligheder. Blandt oplægsholderne var stadsarkitekt Tina Saabye fra Københavns Kommune, og hun er ikke i tvivl om, at byrummet når sit fulde potentiale, når det tilføres liv og sjæl af københavnerne.

- I Københavns Kommune tænker vi byliv før byrum og byrum før huse: Åbenhed, interaktion og masser af rum til at komme hinanden ved. Også nudging i form af eks. cykelbroer bruges som et middel til at fremme cykling og andre udendørs aktiviteter. Sådan lød det fra Tina Saabye ved formiddagsarrangementet, der også bød på oplæg fra Helle Juul fra JUUL | FROST Arkitekter, direktør i Green Building Council Denmark Mette Qvist samt associeret partner i Smith Innovation Natalie Mossin.

For yderligere information, kontakt:
Sarah Elhauge | Salgs- og marketingchef, Building Green | T +45 4195 1407 |
E-mail: se@buildinggreen.eu

For yderligere billedmateriale og koordinering af interviews, kontakt:
Anja Pedersen | Seniorrådgiver, Perfekta PR | T +45 31 31 48 52 | E-mail: anja@perfektapr.dk  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere