Interview med Connie Nielsen

Connie Nielsen er medstifter af Human Needs Project, skuespiller og bestyrelsesmedlem i CSR Fonden. På CSR Awards 2014 fortæller hun om sit dybe personlige engagement i Human Needs Project.

Vi har spurgt Connie Nielsen om, hvad projektet går ud på, og hvad der inspirerede hende til at starte projektet.

Du er medstifter af Human Needs Project. Hvad går projektet ud på?

Human Needs Project et projekt, der arbejder for at bekæmpe fattigdom og højne levestandarden for indbyggerne i slumkvarteret Kibera - i Kenyas hovedstad Nairobi. I dag forsyner projektet indbyggerne i Kibera med rent drikkevand og services fra et Town Center, som tilbyder grundlæggende og kompetencegivende faciliteter som f.eks. voksenundervisning, mikrolån og WiFi. Og når dette første pilotprojekt er gennemført er det vores plan, at vi overfører modellen med Town Centers til andre slumkvarterer i verden.

Hvad inspirerede dig til at stifte Human Needs Project?

Efter indspilningerne til filmen ”Kidnappet” kunne jeg ikke få Kibera ud af mit hoved. At opleve fattigdom og alle de her mennesker, der på trods af elendighed viste en utrolig styrke, solidaritet, kreativitet og vilje til at leve. Det virkede umuligt, at så mange mennesker kunne bo på så lille et område - hundrede af tusinde kvinder, mænd og børn uden adgang til rent drikkevand, toilet og bad, for ikke at nævne uddannelse og arbejde - og så midt i Nairobi, en af de rigeste hovedstæder i Afrika.

Det berørte mig dybt! Og jeg tænkte, at hvis man nu byggede et center med egen brønd og kombinerede det med et selvudviklingsprogram, mulighed for mikrolån, gratis WiFi og et business center - så kunne man give beboerne adgang til resten af verden. Hvis vi så yderligere brugte naturlig energi og grøn teknologi til at ordne spildevandet, så ville de her mennesker for første gang i deres liv have adgang til basale ydelser - som vi andre hver dag tager for givet.

Hvad er det særlige ved Human Needs Project og årsagen til projektets succes?

Jeg er overbevist om, at vi har succes med vores projekt, fordi vi har en holistisk tilgang til den kæmpe udfordring, som det er at løfte mennesker ud af fattigdom. Komplekse problemer kræver komplekse løsninger, og derfor har vi fået specialister, professorer og akademikere fra UC Berkeley, UC Davis og Harvard til at bidrage med deres viden til projektet. Derudover har projektet fra starten været bygget op som en fælles indsats mellem erhvervslivet, forskning og lokale politiske ledere i Kibera. Og det at skabe partnerskaber og en fælles indsats med stærk inddragelse af lokalsamfundet – det tror jeg er en af de væsentligste årsager til, at vi oplever, at projektet gør en forskel for tusindvis af mennesker.

Alle de nominerede til CSR Awards på plads

10.09.2015CSR Fonden

Sponseret

Her er de nominerede til CSR Partnership Prize 2015

19.08.2015CSR Fonden

Sponseret

Indstil dit CSR-partnerskab til CSR Partnership Prize!

09.07.2015CSR Fonden

Sponseret

Indstil et værdigt vinderpar til CSR Partnership Prize 2015

25.06.2015CSR Fonden

Sponseret

Nu kan du indstille virksomheder til CSR Environment Prize

22.06.2015CSR Fonden

Sponseret

19.06.2015CSR Fonden

Sponseret

Husk at indstille din virksomhed til CSR Awards 2015 inden sommerferien!