ISS vinder arbejdsmiljøpris
ISS Food Hygiene har modtaget Arbejdsmiljøprisen 2014 for sit arbejde med at forebygge arbejdsskader.
Rengøring i forbindelse med fødevareproduktion kan være en farlig affære. Derfor har ISS Food Hygiene i samarbejde med virksomhedens HSE-organisation (Health, Safety og Environment) gjort en særlig indsats for at forebygge arbejdsskader.
Læs også: ISS skaber job til mennesker med psykiske lidelser
Det har givet mærkbare resultater i de ansattes hverdag, hvor markant færre nu kommer ud for en arbejdsulykke. De gode resultater har ISS Food Hygiene skabt ved at udvikle en multikulturel og visuel kommunikation tilpasset de ansattes arbejdssituationer. Det gør det nemt for alle at følge virksomhedens sikkerhedsanvisninger og tage ansvar for egen og andres sikkerhed.
Et sikkert og sundt arbejdsmiljø kommer ikke af sig selv. Det kræver en vedholdende og målrettet indsats fra både ledelsen, medarbejderne og arbejdsmiljøorganisationen, siger Lisbeth Lollike, formand for Arbejdsmiljørådet.
Systematisk indsats for et bedre arbejdsmiljø
I et stærkt felt af ambitiøse indsatser mod arbejdsulykker har ISS vundet Arbejdsmiljøprisen 2014, fordi virksomheden har haft blik for medarbejdergruppens mangfoldighed og brugt dette i sin systematiske indsats for et bedre arbejdsmiljø, der er forståelig for alle ansatte.
Dermed har ISS mere end halveret antallet af arbejdsulykker, hvor ansatte er faldet eller blevet ramt af genstande, mens de har udført deres rengøringsarbejde.
Vores 8.000 medarbejdere er vores allervigtigste ressource. Derfor arbejder vi målrettet med at skabe et godt og sikkert arbejdsmiljø for alle medarbejdere i ISS. Vi har siden 2010 haft Arbejdstilsynets grønne kronesmiley, og nu kan vi så også bryste os af at have fået arbejdsmiljøprisen, siger Trine Faber Henriksen, HSE-chef i ISS.
Arbejdsmiljøprisen uddeles hvert år af Arbejdsmiljørådet for at vise, at indsatsen for et bedre arbejdsmiljø kan gøre en forskel. Dermed skal prisen bidrage til at nå de politiske mål i 2020-strategien for arbejdsmiljøindsatsen om færre arbejdsulykker, mindre psykisk overbelastning og en reduktion i muskelskeletpåvirkninger.
ISS Food Hygiene vandt i kategorien Arbejdsulykker. De tre øvrige vindere af Arbejdsmiljøprisen 2014 blev Center for Senhjerneskade i Kolding, Netto og Arriva Danmark.
- JKK