Københavnerne skruer ned for CO2-udledningen

300.000 københavnere skruer nu markant ned for deres CO2-udslip, når forsyningsselskabet HOFOR sammen med miljøvirksomheden Lynettefællesskabet udnytter ny teknologi og blander CO2-neutral biogas i bygassen.

300.000 københavnere benytter sig dagligt af gas. Nu bliver 30 procent af gassen skiftet ud med CO2-neutral biogas..

24.10.2013

CSR.dk

Administrerende direktør i HOFOR Lars Therkildsen. Foto: Carsten Andersen.

Med 30 procent grønnere bygas sparer Københavns 300.000 forbrugere af gas mange tons klimabelastende CO2, og byen tager endnu et skridt mod målet om at bliver CO2-neutral i 2025. Biogassen er en CO2-neutral kilde, der nu erstatter en del af den naturgas, der ellers anvendes til produktion af bygas. Den nye grønne bygas er resultatet af et samarbejde mellem forsyningsselskabet HOFOR og Lynettefællesskabet.

Læs også: Grøn superpulje til kommunerne åbner nu for ansøgninger

Målet er, at bygassen, som godt 300.000 københavnere hver dag bruger i deres køkken, skal være 100 procent CO2-neutral i 2025 – faktisk arbejder HOFOR med en plan om gennem nye teknologiske muligheder og partnerskaber at nå målet endnu tidligere.

"Med dette projekt reducerer vi CO2-udslippet med 30 procent i ét hug, men vi har ikke tænkt os at stoppe her. Vi er i gang med at finde og udnytte mere biogas i nærområdet, og her ligger for eksempel Københavns øvrige renseanlæg jo lige for," lyder det fra administrerende direktør i HOFOR Lars Therkildsen.

Biogassen stammer fra udrådning af slammet i spildevandet, som behandles af Lynettefællesskabet. Så når københavnerne vasker op og går på toilettet bidrager de til produktionen af bæredygtig bygas og kredsløbet sluttes.

Læs også: Gaia Solar for odre på Nordens største solcelleanlæg

"Vi arbejder målrettet på at skabe de bedste miljømæssige løsninger, der kan bidrage til at optimere processer og genanvendelse indenfor spildevandssektoren. Vi er glade for, at vi på denne måde kan bidrage til, at København bliver en grønnere by og til at nå målet om, at København i 2025 bliver verdens første CO2-neutrale hovedstad," siger direktør for Lynettefællesskabet Torben Knudsen.

-MH

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V