Københavnerne skruer ned for CO2-udledningen
300.000 københavnere skruer nu markant ned for deres CO2-udslip, når forsyningsselskabet HOFOR sammen med miljøvirksomheden Lynettefællesskabet udnytter ny teknologi og blander CO2-neutral biogas i bygassen.
Med 30 procent grønnere bygas sparer Københavns 300.000 forbrugere af gas mange tons klimabelastende CO2, og byen tager endnu et skridt mod målet om at bliver CO2-neutral i 2025. Biogassen er en CO2-neutral kilde, der nu erstatter en del af den naturgas, der ellers anvendes til produktion af bygas. Den nye grønne bygas er resultatet af et samarbejde mellem forsyningsselskabet HOFOR og Lynettefællesskabet.
Læs også: Grøn superpulje til kommunerne åbner nu for ansøgninger
Målet er, at bygassen, som godt 300.000 københavnere hver dag bruger i deres køkken, skal være 100 procent CO2-neutral i 2025 faktisk arbejder HOFOR med en plan om gennem nye teknologiske muligheder og partnerskaber at nå målet endnu tidligere.
"Med dette projekt reducerer vi CO2-udslippet med 30 procent i ét hug, men vi har ikke tænkt os at stoppe her. Vi er i gang med at finde og udnytte mere biogas i nærområdet, og her ligger for eksempel Københavns øvrige renseanlæg jo lige for," lyder det fra administrerende direktør i HOFOR Lars Therkildsen.
Biogassen stammer fra udrådning af slammet i spildevandet, som behandles af Lynettefællesskabet. Så når københavnerne vasker op og går på toilettet bidrager de til produktionen af bæredygtig bygas og kredsløbet sluttes.
Læs også: Gaia Solar for odre på Nordens største solcelleanlæg
"Vi arbejder målrettet på at skabe de bedste miljømæssige løsninger, der kan bidrage til at optimere processer og genanvendelse indenfor spildevandssektoren. Vi er glade for, at vi på denne måde kan bidrage til, at København bliver en grønnere by og til at nå målet om, at København i 2025 bliver verdens første CO2-neutrale hovedstad," siger direktør for Lynettefællesskabet Torben Knudsen.
-MH