Klima, miljø og energi

Klima, miljø og energi

Bycykler ind i kampen mod ”den sidste mil”

Et nyt pilotprojekt med bycykler skal gøre det attraktivt for medarbejdere at lade bilen stå og i stedet tage toget til og fra arbejde for de 25.000 pendlere, der arbejder eller studerer i Lautrupgård, Ballerups største erhvervs- og industriområde.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

IMO klar med ny klimaaftale for fremtidens skibsfart

FN’s søfartsorganisation, IMO, indgår ny aftale, der skal nedbringe udledningen af drivhusgasser fra skibsfart. Målet er, at forureningen skal reduceres med mindst 50 procent i 2050 sammenlignet med 2008. Der er dog ikke udelt begejstring for målsætningen.

Klima, miljø og energi

Fortum Waste Solutions skaber værdi af restprodukt fra AVV

Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S ( AVV) har efter en udbudsproces indgået en to-årig aftale med Fortum Waste Solutions A/S om sortering af forbrændingsslaggen fra affaldsenergianlægget i Hjørring. AVV, der producerer ca. 20.000 tons slagge årligt, bliver dermed Fortums første kunde inden for slaggesortering i Danmark, og kontrakten baner vejen for yderligere aktiviteter.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Corporate activism is paying off for COOP

Over the years COOP has practiced corporate social activism in different ways. This week COOP was rewarded with the 2018 Sustainable Brand Index - the largest Nordic brand study based on 40,000 consumer interviews. COOP shares insights 8th of May in CPH.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

EU’s renseanlæg skal producere energi ligesom i Danmark

Danmark er førende i verden inden for produktion af energi fra spildevandsslam. Hver dag, året rundt sender renseanlæg strøm ud til forbrugere. Vandselskaber producerer energi og sparer dermed omkostninger til produktionen, penge for vandkunderne og C02 for klimaet. Den model skal udbredes til hele EU.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ærøs unikke el-færge blev en realitet gennem Horizon 2020

Horizon 2020 er EU’s største pulje for forsknings- og udviklingsprojekter med næsten 80 milliarder euro til rådighed mellem 2014-2020. Særligt for danske kommuner er der et uindfriet potentiale, da de i dag kun udgør to procent af de samlede danske partnere, der har opnået støtte. En af de kommuner, der har haft succes med at søge midler fra Horizon 2020 er Ærø Kommune. Kommunen har fået midler til et ambitiøst innovationsprojekt om at udvikle en 100 procent eldrevet færge til persontransport.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Coop Most Sustainable Brand of 2018 According To Danish Consumers

The results of the 2018 Sustainable Brand Index in Denmark are here. Which brands are leading and which brands are lagging behind when it comes to sustainable branding?

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Grønne ambitioner kræver politisk opbakning

Arla vil gerne sænke sit CO2-udslip i de kommende år. Det er en udfordring, der blandt andet skal løses ved at få Christiansborg med på vognen, ligesom teknologien skal videreudvikles.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere